Eveniment de lansare a campaniei ”Stand up for your feet”

În 29 septembrie a avut loc la București, evenimentul de lansare a campaniei ”Stand up for your feet”. O initiativa globală Wörwag Pharma, campania dorește să atragă un semnal de alarmă asupra neuropatiei diabetice, a nevoii de diagnostic precoce și tratament adecvat!

Wörwag Pharma România se angajează să crească gradul de conștientizare a neuropatiei diabetice și a complicațiilor ei în rândul persoanelor cu diabet și al familiilor acestora, pentru depistarea și tratamentul precoce.

La evenimentul de lansare a campaniei au participat lideri reputați din domeniul medical, reprezentanți ai asociațiilor de profesioniști și de pacienți cu diabet din România, reprezentanți ai Ministerului Sănătății și ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Materialele de informare care însoțesc această campanie vor fi distribuite în farmaciile și la medicii parteneri, pentru a disemina informația spre persoanele cu diabet și populație. Scopul acestora este de a preveni și recunoaște din timp semnele și simptomele caracteristice neuropatiei diabetice, de a deprinde comportamente sanogene în ceea ce privește îngrijirea picioarelor.

Studiile din diferite țări arată că 70-80% dintre persoanele cu neuropatie diabetică nu sunt conștiente de afecțiunea lor. Prin urmare, monitorizarea regulată de către medici, creșterea gradului de conștientizare și o mai bună înțelegere a acestei complicații cronice a diabetului, neuropatia diabetică, sunt esențiale pentru diagnosticarea precoce și tratamentul adecvat.

Când picioarele te atenționează, poate fi un semn că nervii sunt afectați. În multe cazuri, neuropatia poate fi deja prezentă în momentul diagnosticării diabetului. Din acest motiv, fiind o persoană cu diabet, trebuie să aveți grijă în mod deosebit de picioarele dumneavoastră. Acțiunea timpurie este esențială!

Prin campania „Stand up for your feet!“, dorim să contribuim semnificativ la îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu diabet și neuropatie diabetică, prin comunicare și educație terapeutică adecvată. Fiți alături de noi în această campanie de educație terapeutică a persoanelor cu diabet pentru ca acestea să poată recunoaște din timp toate semnele și simptomele neuropatiei diabetice. Recomandați-le să consulte de îndată un medic atunci când își simt picioarele altfel decât de obicei.

Mulțumim tuturor invitaților prezenți fizic și online la evenimentul de lansare de la București și tuturor partenerilor alături de care demarăm această campanie care ne certifică rolul activ în demersurile de informare și educare a populației.

Responsabilitatea noastră socială devine o oglindă a unor astfel de campanii care poartă semnătura Wörwag Pharma România!