Dragi prieteni,

„50 de ani de Wörwag Pharma – împreună pentru o sănătate mai bună”; acesta este motto-ul nostru pe parcursul acestui an aniversar. Ca tânăr farmacist, tatăl meu avea nu doar dorința, ci și scopul declarat de a oferi oamenilor din întreaga lume ocazia de a duce o viață mai bună cu ajutorul produselor sale. A decis ca misiunea lui să fie oferirea de recomandări și sprijin pentru oameni, în probleme de sănătate.

Cu acest obiectiv în minte, a înființat compania în anul 1971 – și așa a început să scrie o poveste de succes. În pofida dezvoltării, am rămas o afacere de familie, care se bazează și astăzi pe valorile noastre tradiționale.

Una din cheile succesului nostru a fost, pe de o parte, angajații noștri dedicați. Pe de altă parte, medicii, farmaciștii și experții noștri din clinici și cabinete au promovat ideea utilizării vitaminelor și mineralelor în tratarea bolilor asociate stilului de viață.

În numele familiei Wörwag, doresc să vă mulțumesc pentru loialitatea și sprijinul vostru, și aștept cu nerăbdare anul nostru aniversar și activitățile care îl vor marca.

Cu respect, Monika Wörwag

Dragi clienți, dragi angajați, dragi parteneri, dragi vizitatori – și dragă familie Wörwag,

În ultimii 50 de ani, dezvoltarea companiei a fost definită de spiritul antreprenorial, dar și de politica globală și de sănătate. De nenumărate ori a fost nevoie de regândire și creativitate. Fondatorul companiei noastre a adoptat cu succes decizii de perspectivă lungă, care au determinat dezvoltarea companiei. Astăzi, aproximativ 1.000 de angajați din 35 de țări contribuie la modelarea companiei.

Împreună, vom înfrunta schimbările și provocările viitorului. Prin aceasta, vom continua să facem îmbunătățiri – cu scopul de a oferi unui număr tot mai mare de persoane, din tot mai multe regiuni ale lumii, produse de înaltă eficacitate și soluții inovatoare de asistență medicală.

În calitate de membrii ai consiliului de administrație al unei companii de familie cu tradiție îndelungată, ne asumăm cu mândrie responsabilitatea de a continua această poveste de succes, împreună cu toți angajații și partenerii noștri, pentru beneficiul pacienților și clienților noștri.

Jochen Schlindwein, CEO
Gerhard Mayer, CFO    

50 de ani de Wörwag Pharma: împreună pentru o sănătate mai bună

De la „farmacie de oraș” la o companie farmaceutică internațională

Atunci când Dr. Fritz Wörwag a deschis Stadt-Apotheke (farmacia de oraș) în Stuttgart-Zuffenhausen în anul 1965,  a început o poveste șvabă de succes: „Imboldul mi-a fost dat de instinctul antreprenorial – m-a împins să realizez mai multe, îmi doream să fiu mai activ ca antreprenor.”

Înființarea companiei în 1971

Astfel, Dr. Fritz Wörwag a cumpărat preparate, laboratoare și echipamente farmaceutice de la Chemische Fabrik Walter din Berlin. În acest fel a pus bazele companiei sale, Wörwag Pharma.

Distribuția unui sirop împotriva răcelii, precum și de agenți antihipertensivi a început cu un singur reprezentant de vânzări.

Minerale și vitamine

 

Dr. Fritz Wörwag era convins că mineralele și vitaminele pot îmbunătăți starea de sănătate a oamenilor.

Preparatul Magnerot CLASSIC a fost definitoriu pentru primul portofoliu de produse din 1981 și, în același timp, pentru primul domeniu de cercetare: utilizarea terapeutică a magneziului în afecțiunile musculare și cardiovasculare.

Patru ani mai târziu, Dr. Fritz Wörwag a cumpărat produse farmaceutice de la Ankermann: Milgamma a ajuns să fie un element de diferențiere pentru Wörwag Pharma și a creat baza terapeutică a neuropatiilor (afecțiuni neurologice) din diabet, neuropatii caracterizate prin deficitul de vitamina B1.

Odată cu introducerea pe piață a produsului Thiogamma în 1992, un produs farmaceutic cu acid alfa-lipoic, Wörwag Pharma și-a completat gama terapeutică pentru tratamentul neuropatiei diabetice și s-a impus ca specialist în comorbiditățile diabetului.

Prima filială externă

În 1993, Fritz Wörwag a înființat primul sediu extern la Budapesta, condus de atunci și până în prezent de Dr. Eva Kádár. Fritz Wörwag: „După căderea Zidului Berlinului, am fost una din primele companii de familie care s-au îndreptat spre est. A fost un sentiment cu totul deosebit să vedem că dintr-odată granițele erau deschise."

   

  

  

  

   

    

    

Schimbarea de generație în 2001

Monika Wörwag și Dr. Marcus Wörwag s-au alăturat companiei și, la scurt timp după aceea, au preluat conducerea. Sub egida lor, compania și-a continuat expansiunea: pe lângă piețele existente din Europa de Est, regiunea Balcanilor de Vest și din statele baltice, Wörwag Pharma s-a extins în Asia, America de Sud și Orientul Mijlociu. În 2019, un nou birou de vânzări se deschide în Thailanda.

Între tradiție și schimbare

Cu câțiva ani în urmă, familia care deține compania a luat decizia de a se retrage treptat din conducere. Astăzi, cei doi directori generali, Gerhard Mayer și Jochen Schlindwein, continuă să administreze afacerea familiei între tradiție și modernitate.

În perspectivă

La finalul acestui an aniversar, este planificată mutarea în noul sediu al companiei în parcul industrial Flugfeld Böblingen/Sindelfingen.

Sărbătorind în întreaga lume

„Din cei 50 de ani de istorie a companiei Wörwag Pharma, Ungaria a trăit 27 de ani. Ca martor al acestei perioade, pot spune că dezvoltarea companiei este minunată și prosperă. Vă doresc același progres și în următorii 50 de ani!”

Dr. Eva Kadar

Director General, Ungaria

„De 50 de ani, Wörwag Pharma își urmează consecvent calea spre creștere și prosperitate. Suntem mândri că vă suntem tovarăși de drum din 2003 și că am devenit un membru de încredere al familiei globale Wörwag. Vă transmitem felicitările noastre!”

Dr. Victoria Tarabanova

Director General

În numele echipei din Ucraina

„Sunt foarte mândru că fac parte din echipa Wörwag Pharma. Sunt martor al dezvoltării ei datorită unor acțiuni bazate pe principii etice, profesionale și umane care fac din compania noastră un loc de muncă cu totul deosebit. Aniversare fericită la împlinirea a 50 de ani, Wörwag Pharma!"

Rafael Chavarri

Director Regional

America Latină