Cercetare continuă pentru terapii eficiente

În întreaga lume, numărul cazurilor de diabet zaharat este într-o continuă creștere. Estimările arată că până în 2030 peste 400 de milioane de persoane vor suferi de această boală metabolică. Cauzele diabetului zaharat sunt în principal obezitatea, un stil de viață sedentar și o alimentație nepotrivită. Acestea sunt responsabile de creșterea rezistenței la insulină, pot conduce până la deficit de insulină și la o glicemie ridicată.

Cercetările Wörwag Pharma se concentrează asupra consecințelor bolii, cum este neuropatia diabetică. Sunt stimulate în special cercetările în domeniul biofactorilor - al vitaminelor, substanțelor minerale și oligoelementelor.

Fondatorul companiei, Dr. Fritz Wörwag, a dezvoltat continuu medicamente având ca și ingredient activ benfotiamina, care a devenit un pilon important în tratamentul comorbidităților diabetului. Datorită biodisponibilității sale, benfotiamina oferă protecție împotriva apariției deficitului de vitamina B1, deficit care apare în mod curent în rândul persoanelor cu diabet zaharat.

Studiile clinice internaționale, întâlnirile experților și simpozioanele, precum și colaborarea strânsă cu laboratorul de cercetare demonstrează faptul că alegem să investim în ştiinţă şi în cercetare clinică, pentru a elabora cele mai bune soluții terapeutice posibile pentru pacienţii noştri.

Premiul de cercetare Fritz-Wörwag

Premiul pentru cercetare Fritz-Wörwag este acordat oamenilor de știință și cercetătorilor preocupați de utilizarea biofactorilor în practica clinică, în special în tratamentul diabetului sau în metabolismul tiaminei.

xx xx
Prof. Dan Ziegler
Institute of Clinical Diabetology at the German Diabetes Centre, Heinrich Heine University Düsseldorf
2013Dr. Alin Stirban
Profile Institute for Metabolic Research, Neuss
Prof. Dr. Paul Thornalley
University of Warwick, U.K.
1999Prof. Dr. med. Hans-Peter Hammes
Mannheim Medical Center
1996Prof. Dr. med. Hilmar Stracke
Med. Clinic and Polyclinic of the University of Giessen
1994Prof. Dr. Hans Konrad Biesalski
University of Hohenheim
1991Prof. Dr. Roland Bitsch
Nutritional Sciences Institute of the University of Jena
1988Prof. Dr. Klaus-Henning Krause
Friedrich Bauer Institute, Munich
20182. Preis: Prof. Jacqueline A. Pettersen
University of Northern British Columbia, Prince George (Kanada)
Junior Researcher Prize: Ms. Chune Liu
University of Freiburg Medical Center
2009Prof. Dr. med. Vedat Schwenger
University of Heidelberg Medical Center
2007Junior Researcher Prize: Dr. Nicole Schupp
Pharmacology and Toxicology Institute, Würzburg
Prof. Dr. Walter Zidek
Polyclinic of the University of Münster

Premiile sunt acordate pentru activitate - inclusiv recenzii bine fundamentate - care aduc o contribuție științifică semnificativă și conțin noi descoperiri experimentale sau clinice pe tema „Biofactori pentru neuroprotecție”. Premiul se acordă de către un juriu independent. Obiectivul acestui premiu, care a fost inițiat de fondatorul companiei, Dr. Fritz Wörwag, este de a sprijini și promova oamenii de știință si cercetătorii în domeniul utilizării clinice a biofactorilor.