DECIZII SPRE BINELE TUTUROR

În următorul interviu, Monika Wörwag și Dr. Marcus Wörwag vorbesc despre avantajele unei afaceri de familie, despre semnificația diferențelor culturale și de ce fiecare angajat ar trebui să gândească ca un antreprenor.

woerwagpharma-interview-034

Istoria WÖRWAG Pharma a început cu farmacia din Stuttgart Zuffenhausen, fondată de tatăl dvs. Mai treceți pe acolo?

Dr. Marcus Wörwag: Familia noastră este din Zuffenhausen, și în ciuda orientării noastre internaționale aici sunt rădăcinile noastre. Farmacia noastră face parte și astăzi din compania noastră. Păstrez în continuare un contact strâns cu baza și înțeleg nevoile farmaciștilor, medicilor și mai ales pe cele ale pacienților. În fond, în ultimii 50 de ani activitatea noastră de bază nu s-a schimbat: să oferim oamenilor care au nevoie de tratament cele mai bune medicamente posibile.

De la farmacie de oraș la jucător internațional prezent în peste 30 de țări - cum se scrie o asemenea poveste de succes?

woerwagpharma-interview-968

Monika Wörwag: Tatăl nostru s-a identificat încă de la început cu firma – un scop al vieții. Filozofia sa este valabilă și astăzi: "În centrul preocupărilor se află omul." Și anume acei oameni care suferă de diabet și de afecțiuni asociate acestuia: boli cardio-vasculare și neuropatie diabetică. Pe lângă preparatele dedicate acestor afecțiuni, substanțele minerale și vitaminele, așa numiții biofactori, reprezintă competențele firmei.

Dr. Marcus Wörwag: Compania noastră nu a pariat doar pe produse de succes, cum sunt Milgamma, Thiogamma și Magnerot, ci și piețele alese au jucat un rol important în obținerea succesului. WÖRWAG Pharma a fost una dintre primele companii care a recunoscut potențialul piețelor din Europa de Est, deschizând aici reprezentanțe. În centrul acestei expansiuni s-a aflat tot omul: angajații noștri. De la început am mizat pe echipe valoroase, în care activau experți din țările respective, care erau în egală măsură, în legătură directă cu noi, și apropiați și de clienți.

woerwagpharma-interview-673

Monika Wörwag: Tocmai pentru că noi susținem angajații independenți și încrezători în sine aceștia se implică pentru WÖRWAG Pharma. Combinația dintre know-how, calitatea muncii, promptitudinea și vederea pe termen lung în luarea deciziilor importante, alcătuiește povestea de succes a companiei noastre.

Ce înseamnă o astfel de dezvoltare pentru WÖRWAG Pharma?

Dr. Marcus Wörwag: În primul rând să ne concentrăm în continuare asupra a ceea ce este important. Să nu pierdem din vedere nici scopurile mici, nici pe cele mari, așa cum am făcut în toți acești ani care au trecut: să ne extindem constant piața, afacerile și paleta de produse. Toate deciziile care rezultă de aici se bazează pe o atitudine care are în vedere binele tuturor. De aceea, deciziile întreprinderii noastre nu urmăresc scopuri pe termen scurt, ci reușite durabile, rezistente.

Monika Wörwag: Le suntem datori cu o astfel de atitudine în primul rând angajaților noștri și familiilor lor. Pentru noi este importantă, pe de o parte, independența firmei, sentimentul că nu depindem de bănci sau de investitori. Iar pe de altă parte autonomia angajaților noștri. Ei pot și chiar trebuie să-și asume responsabilitatea și să ajute la dezvoltarea firmei, atât ca indivizi, cât și ca membri ai unei echipe.

woerwagpharma-interview-679

De ce aveți succes tocmai cu medicamentele pentru diabet și biofactori?

Dr. Marcus Wörwag: Avem o poziționare clar delimitată și un profil univoc: produse personalizate pentru un grup țintă de bază. Pe scurt: suntem specialiști care-și folosesc întregul know-how și competența în folosul acestui grup țintă. Conceptele terapeutice și materialele de asistență sunt foarte utile pacienților. Pe plan mondial, numărul bolnavilor de diabet va crește în următoarele decenii. Am recunoscut acest fapt și în acesta constă angajamentul noastru față de viitor.

Monika Wörwag: Medicamentele noastre nu sunt doar de bună calitate, ci ne supunem unor standarde etice și de protecție a mediului înconjurător foarte stricte. Medicamentele WÖRWAG Pharma sunt bine tolerate de pacienți. Ele trebuie să promoveze un mod de viață sănătos și să îmbunătățească sistemul de sănătate în general.

Aveți scopuri ambițioase. Cum le veți atinge?

woerwagpharma-interview-964

Dr. Marcus Wörwag: Pot doar să repet ce am spus: prin focusarea asupra a ceea ce este important. În primul rând: extinderea paletei de produse, printre altele prin cercetare și dezvoltare proprie. În al doilea rând prin extinderea pe piețe noi. Și în al treilea rând, prin mărirea și dezvoltarea echipei noastre.

Cum reușiți să motivați angajații din diverse țări să lucreze pentru aceste scopuri?

Monika Wörwag: Cunoaștem calitatea oamenilor care lucrează pentru noi. De aceea, dezvoltarea personalului este o temă importantă în firmă: nu degeaba ne considerăm  cu toții o mare echipă, care acționează conform principiului "Toți pentru unul și unul pentru toți". Încercăm mereu lucruri noi și le promovăm, fiecare poate contribui cu propria gândire și acțiune, întocmai unui întreprinzător. Iar dacă uneori se întâmplă greșeli, suntem o organizație care învață, care acceptă greșelile și le transformă în ceva pozitiv. Punerea în practică a acestei gândiri de echipă duce la implicarea fiecărui individ. Această umanitate și capacitatea de a crea ceva împreună caracterizează WÖRWAG Pharma.

woerwagpharma-interview-795

Totuși cu siguranță că nu este simplu să creați o gândire de echipă dincolo de granițele țărilor și limbilor și să-i dați viață. În plus, să luați și decizii viabile.

Monika Wörwag: Desigur că diferențele culturale reprezintă o mare provocare. Nu este întotdeauna ușor să le acceptăm, dar respectul pentru individualitatea interculturală este esența gândirii noastre de echipă. Dar avem pretenții mari și de la angajați: trebuie să fie dispuși să se schimbe. Valorile noastre esențiale sunt performanța, responsabilitatea și identificarea.

woerwagpharma-interview-875

Dr. Marcus Wörwag: Echipele noastre au devenit din ce în ce mai mari în ultimii ani. Dacă în trecut un manager de țară era responsabil pentru cinci angajați, astăzi există peste 100 de angajați în fiecare organizație din țările în care operăm. Acest lucru necesită o calificare înaltă și capacitatea de a învăța mereu. Datorită ierarhiilor noastre plate și a procedurilor transparente reușim să-i integrăm pe toți, dincolo de granițele geografice, dar și dincolo de granițele pe care și le impune fiecare.

Echipele internaționale, respectiv mixte, devin din ce în ce mai importante. Multe femei titrate doresc să îmbine familia și profesia. Cum vă poziționați în fața acestor provocări?

Monika Wörwag: Pot să afirm că în această privință am ajuns deja foarte departe. La noi lucrează multe femei, cum se întâmplă în general în branșa medicală, și multe dintre ele dețin funcții de conducere. Contează omul și atitudinea lui. De la început am avut, de exemplu, o echipă puternică de manageri de țară femei, absolvente de medicină, o mare parte dintre ele lucrând încă pentru noi. S-au dezvoltat odată cu firma și le susținem și le promovăm cu încredere. Astăzi, din 21 manageri de țară 12 sunt femei.

Și în departamentul nostru internațional de autorizări, condus de o femeie, lucrează foarte multe angajate înalt calificate, din multe națiuni diferite. Folosim calitățile individuale ale angajaților noștri în echipe mixte. Acest lucru face ca angajații și întreprinderea să progreseze. 

Cum arată viitorul întreprinderii?

Monika Wörwag: Înainte de toate, suntem și rămânem o companie de familie! Și știm să ne folosim de acest avantaj: stabilitatea noastră ne face să fim parteneri de încredere. În cadrul firmei avem căi de decizie scurte și reacționăm flexibil și rapid. Nu în ultimul rând, este vorba despre spiritul de echipă, scopul comun de a dori ce este mai bun, care ne însuflețește activitatea zilnică. Nu cred că există o bază de pornire mai bună de atât.

woerwagpharma-firmenlogo

Dr. Marcus Wörwag: Desigur că dorim să continuăm dinamica de creștere de până acum. A fost mult de muncă și va fi la fel în anii care vin. Acceptăm această provocare, dar ne dorim o creștere cu față umană. Asta înseamnă și să asigurăm locuri de muncă. Deoarece echipele noastre sunt foarte motivate, ne vom atinge scopurile.