Responsabilitatea noastră

Ajutor pentru Tanzania: Educația deschide perspective pentru viitor

„Getting closer – Helping better”, deviza Wörwag Pharma, stă la baza responsabilității noastre sociale: am sprijinit proiecte umanitare în Africa, nu doar din punct de vedere financiar, ci și cu timpul și eforturile angajaților noștri. A fost esențial pentru noi să fim la fața locului și să fim apropiați de persoanele vizate pentru a le putea ajuta mai bine.

Din 1997, sprijinim diverse proiecte umanitare ale Bisericii Moraviei din Tanzania, una dintre cele mai slab dezvoltate țări din lume. În mod special, ne preocupăm de înființarea de școli vocaționale: în orașul Namtumbo din sudul Tanzaniei, am deschis un nou centru școlar al Bisericii Moraviei (Herrnhuter Brüdergemeine), iar Wörwag Pharma a suportat cea mai mare parte a costurilor pentru construcția și dotarea sa. Ca urmare, tinerii se pot pregăti în meseria de croitori, tâmplar, electrician sau specialiști în calculatoare, în Namtumbo, un oraș slab dezvoltat din punct de vedere al infrastructurii. Astfel, ei au posibilitatea de a-și alege o altă cale în viață.

Datorită succesului centrului vocațional din Namtumbo, în 2013 am înființat un centru de pregătire profesională în Songea, la 60 de km distanță. Centrul a primit 62 de tineri ca să învețe o meserie, iar primii absolvenți își practică deja meseria aleasă. Mai mult, lucrările de construcție din satul Kakozi din sudul Tanzaniei pentru următoarea școală vocațională sunt deja în toi. Până la începutul lunii decembrie 2019, cursanții pot primi aici o educație care le va deschide alte perspective pe viitor și va consolida întreaga economie a regiunii.

Voluntariat în cadrul Habitat for Humanity

Wörwag Pharma România s-a implicat în proiectul de responsabilitate socială Habitat for Humanity, în iunie 2015, pentru a transforma visul familiei Marian și Diana Pădure în realitate – o casă proprie în care să locuiască alături de băiețelul lor, Luca. Timp de trei zile, în perioada 3-5 iunie 2015, 90 de voluntari ai Wörwag Pharma România și Moldova au muncit pe șantierul Habitat for Humanity de la Jucu, județul Cluj. Această acțiune a fost realizată în concordanță cu filosofia companiei noastre – getting closer, helping better – deoarece apropierea de semeni este fundația oricărei comunități sănătoase.

„Ne-am alăturat inițiativei Asociației Habitat for Humanity cu entuziasm și responsabilitate. Mai presus de aportul financiar care este absolut necesar, faptul că am fost acele trei zile acolo, alături de Marian și Diana, și am muncit împreună la clădirea visului lor a contat foarte mult. Fiind aproape de ei, care au avut mare nevoie de ajutorul nostru, le-am putut fi de folos cu adevărat, pentru că, sunt convinsă, susținerea efectivă și apropierea față de semeni ne pot ajuta, pe fiecare dintre noi, să evoluăm. Și chiar pe această idee se bazează filosofia Wörwag Pharma: «getting closer, helping better» – doar dacă suntem cu adevărat aproape de cei care au nevoie de ajutorul nostru îi putem ajuta cel mai bine posibil. Fie că vorbim despre activitatea desfășurată în cadrul Wörwag Pharma sau despre proiectele de responsabilitate socială, în care căutăm să ne implicăm cât mai mult”, a declarat Dr. Norina Alinta Gâvan, Director General Wörwag Pharma România.

Proiectul Habitat for Humanity este derulat la nivel internațional, iar în România a fost demarat în urmă cu 22 ani, cu scopul de a ajuta familiile cu venituri reduse să trăiască în locuințe decente.

Ora de lectură

Wörwag Pharma Romania, împreună cu Asociaţia Femeilor de Afaceri Cluj şi Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj, s-a alăturat proiectului 4/4PentruPrieteni, cu scopul de a celebra valorile prieteniei şi a voluntariatului. Voluntarii noştri au participat la programul "Oră pentru lectură", unde au citit poveşti copiilor de la Pediatrie 1 şi Chirurgie Pediatrică, în data de 4 aprilie 2018. 

Luna aprilie este luna în care se celebrează prietenia și voluntariatul în SUA, iar în 2 aprilie s-a sărbătorit “Ziua Internațională a Cărții pentru copii și tineret”, aceasta fiind ziua în care s-a născut Hans Christian Andersen, autorul danez de basme.

Printre poveştile citite de voluntarii acestui proiect s-au numărat “Supărarea lui Arthur”, “George cel Curios”, “Ce poate face o furnică”, “Spărgătorul de nuci”, “Tortul de clătite”, “Toţi copiii au nevoie de dragoste” sau “Elefantul Elmer”. Pe lângă aceste poveşti care au atins imaginaţia, voluntarii noştri au apelat şi la ghicitori pentru a aduce un zâmbet pe faţa copiilor internaţi pentru diverse afecţiuni. 

Ne bucurăm că am reuşit să luăm parte la această iniţiativă şi că am adus un zâmbet pe faţa acestor copii, în prag de Paşte.

Medicamente pentru copii

În conformitate cu filosofia companiei noastre de a fi „Aproape de oameni”, Getting Closer Helping Better, Wörwag Pharma se implică activ în sprijinirea organizaţiilor caritabile. În prima jumătate a anului 2018, Wörwag Pharma a sprijinit organizaţia Ora Kinderhilfe cu medicamente în valoare de 45.000 de euro. Donaţiile au fost oferite unor familii cu venituri reduse din Estul Europei. Ora Kinderhilfe are ca misiune ajutorarea familiilor şi copiilor care nu au posibilităţi financiare din cauza efectelor crizei economice sau a dezastrelor naturale. Copii din Republica Moldova, România şi chiar Albania au beneficiat deja de aceste medicamente. 

Suntem bucuroşi că prin aceste acţiuni putem să facem o diferenţă în viaţa acestor copii şi a familiilor din care fac parte.

Evenimente muzicale

Wörwag Pharma România este implicată în susținerea tinerelor talente din domeniul artistic. Printre talentele susţinute se află Bogdan Ota, pianist şi compozitor, Eugen Doga, compozitor din Republica Moldova, precum şi asociaţii şi evenimente culturale, cum ar fi Résonnance România, o asociaţie culturală şi umanitară care doreşte să ducă muzica în locuri unde nu ajunge în mod normal (spitale, orfelinate, închisori), sau asociaţia Young Famous.

Cel mai recent eveniment cultural susţinut de către Wörwag Pharma România a fost SIMPRO. SIMPRO este un concert simfonic de muzică de film și improvizație, cu Bogdan Bob Rădulescu, actor și comedian clujean, Vladimir Agachi, dirijor, și Young Famous Orchestra. 

Vladimir Agachi a fost cel care a înființat asociația Young Famous în anul 2015. De atunci până în prezent concertele orchestrei au adus în sală aproximativ 12.000 de persoane. Conceptul își propune să readucă muzica clasică în prim-planul vieții culturale românești, printr-o abordare modernă a concertului simfonic și apropierea acestuia de publicul tânăr și pasionat de muzică și film. 

Concertul SIMPRO a avut loc în data de 22 mai 2018, în cinematograful Florin Piersic din Cluj-Napoca. În repertoriul orchestrei s-au regăsit atât coloane sonore din filme clasice, precum ar fi “Superman” din 1978 sau seria “Star Wars”, cât şi din producţii moderne, spre exemplu “Game of Thrones”. 

Simfonia Iubirii

Simfonia Iubirii a fost un concert simfonic despre trăiri și emoții, alături de Vladimir Agachi, dirijor, artiştii de la Young Famous Orchestra şi psihologul Daniel David. Concertul a avut loc miercuri, 7 Noiembrie 2018, începând cu ora 19, în Auditorium Maximum, Cluj-Napoca.

Vladimir Agachi este unul dintre cei mai tineri şi activi dirijori români şi a înfiinţat asociaţia Young Famous în 2015. Psihologul Daniel David este profesor adjunct la Mount Sinai School of Medicine şi este director fondator al Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie de la Universitatea Babeş-Bolyai.

Wörwag Pharma România este partener al Young Famous Orchestra și este implicată în susținerea tinerelor talente din domeniul artistic.

Erasmus

Programul COSME-Erasmus pentru tineri antreprenori, iniţiat de către Uniunea Europeană, acordă şansa tinerilor antreprenori din ţările membre să ia legătura cu antreprenori cu experienţă din altă ţară comunitară. Perioada proiectului este 2017-2019 şi se desfăşoară în ţări precum Italia, Republica Cehă, Spania, Germania, Suedia, Grecia, Turcia, România, Lituania şi Cipru. Unul dintre antreprenorii gazdă din  cadrul proiectului este doamna dr. Norina Alinta Gâvan, manager general al reprezentaţei Wörwag Pharma din România.

Scopul principal al acestui proiect este facilitarea unei cooperări de succes între un tânăr antreprenor şi un antreprenor gazdă cu experienţă în lumea de business. Noii antreprenori au astfel ocazia să primească îndrumare pentru ideea lor de afaceri, cum să gestioneze riscurile inerente şi cum să reuşească într-un mediu internaţional şi în plină schimbare. În perioada contractului, se vor implementa în total 380 schimburi de afaceri de succes, implicând în general 200 de noi antreprenori și 180 de întreprinzători gazdă. 

Proiectul se bazează pe o reţea de peste 200.000 de IMM-uri și capacitatea dovedită de-a lungul anilor în implementarea transnațională de schimburi de afaceri. Publicul ţintă o reprezintă tinerii antreprenori care au început o afacere în ultimii 3 ani, cei care au o afacere cu o vechime mai mare de 3 ani, dar şi cei care în prezent au doar o idee de afaceri pe care vor să o dezvolte. 

Obiectivele principale ale proiectului constau în:

Promovarea culturii antreprenoriale prin consolidarea și stimularea dobândirii de abilități și abilități antreprenoriale prin formarea la locul de muncă a antreprenorilor noi și începători cu antreprenori cu succes stabiliți într-o altă țară participantă la COSME;

Contribuția la succesul noilor firme din Europa prin stimularea sprijinului reciproc și a evaluării inter pares între antreprenori, care vizează, printre altele, schimbul de experiență și informații, îmbunătățirea accesului la finanțare, sensibilizarea cu privire la obstacolele și provocările înființării unei companii, imbunătățirea planului de afaceri

Promovarea schimbului de experiență, a accesului la piețe, a internaționalizării și a competitivității IMM-urilor europene stabilite, identificând potențiali parteneri de afaceri în alte țări participante la COSME;

Stimularea creării de noi întreprinderi durabile, societăți mixte și companii spin-off prin promovarea unei rețele între antreprenori, împărtășirea cunoștințelor, a experienței și a culturii de afaceri între antreprenorii din diferite țări participante la COSME.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să vizitaţi următorul website:

http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/