Interviu Corina Bud, Reprezentant Medical Wörwag Pharma România, partea II

Continuăm interviul nostru alături de Corina Bud, Reprezentant Medical Wörwag Pharma România, într-o notă plină de sinceritate și umor.

Te implici în vreun fel să oferi comunității înapoi? Care crezi că este aportul tău adus comunității?

Din păcate nu fac cât aș vrea, m-am implicat cu ceva timp în urmă puțin în zona copiilor cu diabet, în îndrumarea lor la debutul bolii, în alegerea sistemelor de monitorizare continuă. Ca de fiecare dată, timpul nu-l gestionam spre folosul comunității, găsim mereu scuze și alte priorități. Acesta este regretul meu cel mai mare, mi-aș dori să fac mai mult. Sunt membră a unei asociații pentru copii cu diabet, dar nu pot accesa sponsorizări din cauza conflictului de interese. Mă refer la companii farmaceutice. Din fericire acum s-au schimbat lucrurile în bine, senzorii fiind incluși în Programul National de Sanatate.

Stim că te implici de la începutul programului Wörwag StartUp de interacțiunea cu studenții care ne trec pragului internshipului de la birourile din Cluj-Napoca. Care crezi că sunt cele mai de preț detalii la care să se uite astăzi un viitor absolvent de Farmacie în alegerea carierei?

Privesc studenții de la farmacie ca pe copiii mei, încerc să le arăt că pot face și altceva, că este nevoie de oameni cu baze solide farmaceutice. Le spun să verifice orice informație, să aibă răbdare și să nu se sperie de medici, sunt foști colegi de-ai noștri în UMF. Fetele care au fost cu mine pe teren au fost încântate, sper că le-am ajutat.

Ai o persoană dragă din familia ta cu diabet. În ce mod te apropie acest lucru de pacienți și de medicii alături de care colaborezi?

Așa este! Am avut noroc să aflu diagnosticul băiatului meu (DZ 1) promovând specialitatea implicată. M-a ajutat mult să vorbesc despre acest lucru cu pacienții și să empatizez cu ei.

De ce e nevoie sa clădim parteneriate profesionale stabile?

Sinceritate în primul... și în toate rândurile. Acest lucru suprapus peste respect, adică coloană vertebrală.

La ce te uiți prima dată atunci când intri în cabinetul unui medic?

La medic, desigur. A fost extrem de greu în pandemie. Să construiești relații doar văzând niște ochi nu e ușor. Am avut surpriza, văzându-i fără mască, să nu-i recunosc. Și întodeauna mă uit și la doamnele asistente. Adesea mi se întâmplă să văd pe cineva pe stradă și dacă îmi pare cunoscut, caut în gând cabinetul medical… deformare profesionala :)

Făcând un arc peste timp, din 2009 până azi, care ar fi cele mai memorabile momente alături de echipa Wörwag Pharma România?

Cel mai tare a fost ”Vișeu”, activitățile de team building au fost tare haioase, mare păcat că nu am mai făcut în ultimul timp. Și mare păcat că mulți colegi dragi nu mai lucrează la noi, alegând altceva. Ne știam de multă vreme și fiecare întâlnire era o întoarcere acasă.

Cum arată cultura organizațională în care s-au adunat toți acești ani de colaborare cu Wörwag Pharma?

Cred că la noi cultura organizațională e una foarte persoanlă, orientată spre oameni, ca de  ”clan”, adică un loc forte personal, ca o familie extinsă…

Care sunt resorturile care îți echilibrează balanța muncă – viața personală?

Faptul că o mare parte din clienți îmi sunt aceeiași de 13 ani, produsele de asemenea fiind  cunoscute, îmi oferă un confort profesional. Iar acasă, copiii sunt mari, avem o relație de transfer bancar iar cu soțul încep să mă înțeleg bine. Rămân resorturile din Turcia, Spania și alte țări calde (ne spune râzând cu relaxare).