Testimoniale program WIP medici – sesiunea octombrie 2019

Pot să spun că programul WIP a fost un success. Asta s-a datorat în principal lui Dorin Dancu, dar și nouă cursanților. Am fost implicați în discuții încă de la prima întrebare: "Ce provocări aveți în comunicarea cu pacienții?" Este o temă pe care se poate discuta mult, însă rareori o abordăm.

Am văzut lucrurile și din perspectiva pacientului și înțeleg acum de ce trebuie să ne obișnuim să fim mai des "cu fața" către ei. Mi-am întâlnit colegii din Craiova, dar și colegi de la cursurile anterioare. Ne-am simțit bine, am învățat lucruri noi, acum ne mai rămâne să încercăm să aplicăm "de luni" cât mai multe dintre ideile transmise. Cu fiecare curs parcurs simt că am mai câștigat câte ceva. Eu vă mulțumesc pentru acest program și sper să mai am oportunitatea să particip și la alte cursuri pe viitor. 

Ștefan Dinescu

Medic specialist medicină internă și gastroenterologie

 

Cele două zile de curs au fost foarte valoroase pentru mine. Recunosc că noțiunile de îngrijire a pacientului îmi erau cunoscute din punctul de vedere al personalului medical. Însă, Dorin Dancu a sistematizat și ordonat foarte bine noțiunile și le-a presărat cu povești și întâmplări de neuitat, din perspectiva pacientului, ceea ce mi-a fost de mare folos.

În cea de-a doua zi, m-a surprins trecerea în revistă a noțiunilor învățate la cursurile anterioare: managementul conflitului, comunicare, inteligență emoțională, coaching. Spre uimirea mea, foarte multe noțiuni pe care le-am învățat la cursurile cu Dorin Dancu, deși le-am înțeles, mi-au plăcut și le-am și aplicat o vreme, în timp le-am pierdut și uitat. Mi-a fost de un real folos această reamintire.

Cred că ar fi de folos, pentru grupul de medici care a parcurs toate modulele, un modul de follow-up. Dintre medicii care au parcurs toate modulele cred că se poate forma o grupă de oameni real interesați, real schimbați după 3 ani de curs. Aici cred că vă poate da un feedback Dorin Dancu. El este cel care și-a dat seama cine s-a prins și cine poate duce mai departe ideile. Pe acest nucleu de oameni, câțiva din fiecare centru, cred că vă puteți baza pe viitor. 

Mi-ar placea, de asemenea, dacă vă gândiți în viitor, și la cursuri de persuasiune și influențare sau de programare neurolingvistică.

Recunosc că aceste idei mi-au venit atunci când am realizat că anul viitor poate că nu voi mai participa la cursuri, pentru că eu am parcurs toate modulele de până acum. O să-mi lipsească foarte, foarte mult. În același timp, cred că investiția dumneavoastră în noi poate continua. Noi, l-a rândul nostru, o vom da mai departe, la rezidenți, la studenți, la pacienți. Unii dintre noi vor reuși, datorită dumneavoastră, să schimbe câte ceva în bine în spital, în universitate, în comunitate.

Noi deja am constituit un mic nucleu, ne-am adunat 18 oameni și ne-am văzut în iarnă la o pensiune din Covasna. Dorin Dancu și Ștefan Colceriu au fost cu noi și am vorbit mult pe teme de religie și istorie. Ștefan e “tobă de carte” și ne-a făcut să înțelegem istoria și religia din altă perspectivă. Și plănuim deja o altă ieșire iarna aceasta.

Eu m-am schimbat mult în ultimii 3 ani, de când sunteți alături de mine, iar aceste schimbări se văd și în jurul meu. Desigur, că și eu la rândul meu, apreciez acest lucru și sunt alături de dumneavoastră.

Larisa Săndulescu

Medic specialist medicină internă și gastroenterologie