50 de ani de Worwag Pharma

,,În numele tuturor colegilor invitați să vorbească la seminarele sportive, doresc să vă felicit cu ocazia aniversării afacerii de familie, un eveniment ce trebuie celebrat. Suntem mândrii că seminarele inițiate de fondator Dr. Fritzs Wörwag au fost continuate cu succes de către generația următoare de manageri Monika Wörwag și Dr. Markus Wörwag. Aceasta a fost o chestiune foarte apropiată de inimile lor și astfel am aparținut și noi un pic familiei Wörwag. Un mare mulțumesc!"

Prof. Dr. Klaus Völker (stânga), Frau G. Völker Honscheid, Frau Dr. P. Winter, Prof. Dr. T. Wessinghage

,,Felicitări pentru cea de-a 50-a aniversare a companiei voastre! Experiența voastră și curajul vostru de a îndrăznii mereu să faceți lucruri noi au condus Worwag Pharma spre succes. Suntem fericiți să vă primim la noul sediu al companiei voastre din Flugfeld, dorindu-vă vouă și angajaților voștrii succes continuu și viziune imaginativă pentru binele și sănătatea tuturor."

Alexander Grullini,

Director General al asociației cu scop special Flugfeld Böblingen/Sindelfingen și a întregii echipe

,,BPI vă urează sincere felicitări pentru cea de-a 50-a aniversare a companiei voastre! Puterea antreprenorială a Dr. Fritz Wörwag a pus bazele succesului muncii generației următoare. Pe baza rezultatelor lor, administrarea de azi de asemenea gestionează compania cu succes. Suntem mândrii să avem numele Wörwag alăturat asociației încă de la crearea acesteia."

Dr. Kai Joachimsen

Ofițer Executiv al Federației Industriei Farmaceutice e. V.

,,Felicitări din partea orașului Böblingen cu ocazia celei de-a 50-a aniversare a Wörwag. Pentru viitorul locației din Böblingen, urăm companiei, întregii sale forțe de muncă și familiei Wörwag, mult succes și multe alte idei inovatoare pentru întreținerea sănătății."

Dr. Stefan Belz

Primar al orașului Böblingen

Membru al comisiei asociației zonei speciale Flugfeld Böblingen/Sindelfingen

,,Aș dorii să vă ofer sincerele mele felicitări cu ocazia celei de-a 50-a aniversare a companiei. Ca membru al Bundestag, sunt mândră că această poveste de succes și-a urmat cursul în circumscripția mea Stuttgart-Zuffenhausen. Ancorarea în realitate împreună cu deciziile antreprenoriale întreptate spre viitor au făcut Worwag Pharma ce este azi: o companie de succes, internațională și cu puternice legături cu regiunea sa natală. Vă urez succes în continuare și tot ce este mai bun."

Karin Maag

Purtătoare de cuvânt pentru politici de sănătate, CDU/CSU grupul parlamentar al Bundestag retd.

„Din cei 50 de ani de istorie a companiei Wörwag Pharma, Ungaria a trăit 27 de ani. Ca martor al acestei perioade, pot spune că dezvoltarea companiei este minunată și prosperă. Vă doresc același progres și în următorii 50 de ani!”

Dr. Eva Kadar

Director General, Ungaria

„Sunt foarte mândru că fac parte din echipa Wörwag Pharma. Sunt martor al dezvoltării ei datorită unor acțiuni bazate pe principii etice, profesionale și umane care fac din compania noastră un loc de muncă cu totul deosebit. Aniversare fericită la împlinirea a 50 de ani, Wörwag Pharma!"

Rafael Chavarri

Director Regional

America Latină

„De 50 de ani, Wörwag Pharma își urmează consecvent calea spre creștere și prosperitate. Suntem mândri că vă suntem tovarăși de drum din 2003 și că am devenit un membru de încredere al familiei globale Wörwag. Vă transmitem felicitările noastre!”

Dr. Victoria Tarabanova

Director General

În numele echipei din Ucraina

,,Dragă Wörwag Pharma! Venind dintr-o țară post comunistă din Estul Europei, voi mi-ați arătat ce înseamnă cu adevărat LIBERTATEA. Libertatea de a decide, libertatea de a întreprinde, libertatea de a călătorii. Voi ați fost partea mea spre o lume mai mare. Vă mulțumesc pentru că ați făcut parte din viața mea timp de aproape 22 de ani. Sper să vă continuați călătoria cu fericire și mândrie și în viitor! Vă doresc mulți ani de succes , angajați motivați și inovații.""

Dr. Lucia Frzonová

Director General Slovakia și Republica Cehă

Dragi prieteni,

„50 de ani de Wörwag Pharma – împreună pentru o sănătate mai bună”; acesta este motto-ul nostru pe parcursul acestui an aniversar. Ca tânăr farmacist, tatăl meu avea nu doar dorința, ci și scopul declarat de a oferi oamenilor din întreaga lume ocazia de a duce o viață mai bună cu ajutorul produselor sale. A decis ca misiunea lui să fie oferirea de recomandări și sprijin pentru oameni, în probleme de sănătate.

Cu acest obiectiv în minte, a înființat compania în anul 1971 – și așa a început să scrie o poveste de succes. În pofida dezvoltării, am rămas o afacere de familie, care se bazează și astăzi pe valorile noastre tradiționale.

Una din cheile succesului nostru a fost, pe de o parte, angajații noștri dedicați. Pe de altă parte, medicii, farmaciștii și experții noștri din clinici și cabinete au promovat ideea utilizării vitaminelor și mineralelor în tratarea bolilor asociate stilului de viață.

În numele familiei Wörwag, doresc să vă mulțumesc pentru loialitatea și sprijinul vostru, și aștept cu nerăbdare anul nostru aniversar și activitățile care îl vor marca.

Cu respect, Monika Wörwag

Monika Wörwag

Dragi clienți, dragi angajați, dragi parteneri, dragi vizitatori – și dragă familie Wörwag,

În ultimii 50 de ani, dezvoltarea companiei a fost definită de spiritul antreprenorial, dar și de politica globală și de sănătate. De nenumărate ori a fost nevoie de regândire și creativitate. Fondatorul companiei noastre a adoptat cu succes decizii de perspectivă lungă, care au determinat dezvoltarea companiei. Astăzi, aproximativ 1.000 de angajați din 35 de țări contribuie la modelarea companiei.

Împreună, vom înfrunta schimbările și provocările viitorului. Prin aceasta, vom continua să facem îmbunătățiri – cu scopul de a oferi unui număr tot mai mare de persoane, din tot mai multe regiuni ale lumii, produse de înaltă eficacitate și soluții inovatoare de asistență medicală.

În calitate de membrii ai consiliului de administrație al unei companii de familie cu tradiție îndelungată, ne asumăm cu mândrie responsabilitatea de a continua această poveste de succes, împreună cu toți angajații și partenerii noștri, pentru beneficiul pacienților și clienților noștri.

Dr. Lucia Cinque, CINO
Gerhard Mayer, CFO 
Jochen Schlindwein, CEO 

De la „farmacie de oraș” la o companie farmaceutică internațională

Atunci când Dr. Fritz Wörwag a deschis Stadt-Apotheke (farmacia de oraș) în Stuttgart-Zuffenhausen în anul 1965,  a început o poveste șvabă de succes: „Imboldul mi-a fost dat de instinctul antreprenorial – m-a împins să realizez mai multe, îmi doream să fiu mai activ ca antreprenor.”

City Pharmacy

Înființarea companiei în 1971

Astfel, Dr. Fritz Wörwag a cumpărat preparate, laboratoare și echipamente farmaceutice de la Chemische Fabrik Walter din Berlin. În acest fel a pus bazele companiei sale, Wörwag Pharma.

Distribuția unui sirop împotriva răcelii, precum și de agenți antihipertensivi a început cu un singur reprezentant de vânzări.

Minerale și vitamine

Dr. Fritz Wörwag era convins că mineralele și vitaminele pot îmbunătăți starea de sănătate a oamenilor.

Preparatul Magnerot CLASSIC a fost definitoriu pentru primul portofoliu de produse din 1981 și, în același timp, pentru primul domeniu de cercetare: utilizarea terapeutică a magneziului în afecțiunile musculare și cardiovasculare.

Patru ani mai târziu, Dr. Fritz Wörwag a cumpărat produse farmaceutice de la Ankermann: Milgamma a ajuns să fie un element de diferențiere pentru Wörwag Pharma și a creat baza terapeutică a neuropatiilor (afecțiuni neurologice) din diabet, neuropatii caracterizate prin deficitul de vitamina B1.

Odată cu introducerea pe piață a produsului Thiogamma în 1992, un produs farmaceutic cu acid alfa-lipoic, Wörwag Pharma și-a completat gama terapeutică pentru tratamentul neuropatiei diabetice și s-a impus ca specialist în comorbiditățile diabetului.

Prima filială externă

În 1993, Fritz Wörwag a înființat primul sediu extern la Budapesta, condus de atunci și până în prezent de Dr. Eva Kádár. Fritz Wörwag: „După căderea Zidului Berlinului, am fost una din primele companii de familie care s-au îndreptat spre est. A fost un sentiment cu totul deosebit să vedem că dintr-odată granițele erau deschise."

Schimbarea de generație în 2001

Monika Wörwag și Dr. Marcus Wörwag s-au alăturat companiei și, la scurt timp după aceea, au preluat conducerea. Sub egida lor, compania și-a continuat expansiunea: pe lângă piețele existente din Europa de Est, regiunea Balcanilor de Vest și din statele baltice, Wörwag Pharma s-a extins în Asia, America de Sud și Orientul Mijlociu. În 2019, un nou birou de vânzări se deschide în Thailanda.

Între tradiție și schimbare

Cu câțiva ani în urmă, familia care deține compania a luat decizia de a se retrage treptat din conducere. Astăzi, cei doi directori generali, Gerhard Mayer și Jochen Schlindwein, continuă să administreze afacerea familiei între tradiție și modernitate.