Responsabilitatea noastră

”Getting closer – helping better”: Acest principiu este baza după care ne ghidăm în angajamentul nostru social la Wörwag Pharma. Susținem proiectele sociale nu doar financiar, dar și prin implicare personală.

Tanzania: Educație pentru perspective

Familia Wörwag și compania Wörwag Pharma susțin proiectele de ajutor umanitar ale Bisericii Moraviei din Tanzania și Zambia.

Proiectele de educație prezintă un interes ridicat:  Susținem înființarea școlilor vocaționale, pentru a oferi tinerilor din zone slab dezvoltate economic, oportunitatea de a urma meserii  precum croitor, tâmplar, electrician sau specialist computere, astfel încât ei să-și poată câștiga propriul trai.

Aceste proiecte creează condițiile necesare combaterii șomajului în rândul tinerilor și oferă sprijin economic și social pentru comunitățile rurale, absolvenții având posibilitatea de a începe  propriile afaceri cu ajutorul deprinderilor învățate.

În luna ianuarie 2021, Școala vocațională din Sumbawanga, un district al Rukwa din Sudvestul Tanzaniei, își va deschide porțile pentru aproximativ 90 de studenți.

În Ndola, în inima Zambiei: Primul centru de pregătire vocațională fondat de către Biserica Moraviei s-a deschis în 2019.

Școala vocațională din Kakozi - Sudestul Tanzaniei -  s-a deschis în Decembrie 2016. Din Ianuarie 2017, studenții din zonă au parte de pregătire specializată ceea ce le oferă perspective de viitor și consolidează întreaga economie a regiunii.

Condițiile de cazare pentru tinerii care studiază la școala Namtumbo din sudul Tanzaniei, o zonă puternic rurală. Această școală a fost fondată în 2016 și este în continuă dezvoltare de atunci.

În 2013, acest centru de pregătire vocațională și-a deschis porțile în Songea, în regiunea de sud a Tanzaniei. Studenții au oportunitatea de a lua parte la internship-uri în societăți comerciale și de a-și dezvolta propriile companii în mediul urban în care se situează această școală.

Căminul pentru fete din cadrul școlii vocaționale din Mbeya, Tanzania, a primit primii rezidenți în primăvara anului 2013. Aproximativ 80 de studente au fost găzduite în acest loc sigur, pe parcursul pregătirii lor.

Dr. Fritz Wörwag dezvelește o placă comemorativă de pe clădire.

Ajutor pentru femeile care suferă

Monika Wörwag susține de mulți ani asociația Frauen helfen Frauen e. V. Din Stuttgard. Angajații Worwag Pharma s-au alăturat acestei inițiative, prin organizarea în repetate rânduri a diferitelor evenimente caritabile cu scopul de a strânge fonduri din donații.