Bursele WIP

Program de dezvoltare personală pentru medici

Wörwag Pharma România susține dezvoltarea profesională și personală, atât a tinerilor medici (rezidenți și specialiști), cât și a studenților de la medicină, prin programul de dezvoltare WIP (Wörwag Inspiring Program). Programul WIP oferă șansa tinerilor medici de a-și dezvolta aptitudinile complementare celor medicale pentru a îmbunătăți calitatea actului medical, în sensul unei cariere de succes, cu ajutorul unor tehnici și instrumente dovedite în realitățile sistemului de sănătate românesc.

Medicii participanți trebuie să aibă una dintre următoarele specialități: diabet, nutriție și boli metabolice, neurologie, cardiologie, reumatologie, gastroenterologie, boli infecțioase sau medicină internă.

Bursele programului WIP Standard și WIP Leaderi constau în suportul financiar ce acoperă  cele 2 sesiuni din programul de training, 3 nopţi de cazare (loc în cameră dublă) şi mesele aferente fiecărei sesiuni de training în parte. Ambele sesiuni de training se desfășoară la Hotelul New Montana din Sinaia. Cheltuielile de transport vor fi suportate de fiecare participant individual.

PROGRAMUL WIP STANDARD

Wörwag Pharma anunță Programul WIP 2020 pentru medici
Wörwag Pharma anunță Programul WIP 2020 pentru medici
Please accept marketing-cookies to watch this video.

Programul WIP (Wörwag Inspiring Program) dorește să ofere tinerilor medici (rezidenți și specialiști) cunoștințe, tehnici și instrumente dovedite, cu scopul de a-i ajuta să-și dezvolte aptitudini complementare celor medicale și să adopte atitudinea potrivită pentru a îmbunătăți calitatea actului medical de calitate, în folosul pacientului, a sistemului medical și a propriei dezvoltări profesionale.

Formatul programului WIP 2020 constă într-o grupă de medici formată din 40 de participanți. Cei 40 de medici vor fi împărțiți în grupe a câte 20 de persoane, iar fiecare grupă va trece printr-un program de training desfășurat pe parcursul a două zile de curs.

Tematica programului este Comunicare & relaționare și “Speaker” de impact. În total, fiecare medic participant va beneficia de 4 zile de instruire. Subiectele cuprinse în această tematică se referă la elemente din știința comunicării interpersonale și abilități de prezentare.

Sesiunile de training se vor desfășura în zile de vineri și sâmbătă, pe parcursul lunilor martie-aprilie și septembrie-octombrie 2020.

De reținut: Intenția de participare la acest program constă în trimiterea unui CV in extenso și a unei scrisori de motivare de minim 250 de cuvinte, ambele în limba română, pe adresa de e-mail office(at)woerwagpharma.ro până la data de 30 octombrie 2019. Medicii selectați vor fi anunțați telefonic și pe e-mail până la data de 15 decembrie 2019. Aceștia își vor asuma obligativitatea participării la programul WIP 2019 prin semnarea unui contract de școlarizare cu compania Wörwag Pharma GmbH&Co.KG. Neparticiparea la acest program de școlarizare atrage după sine rambursarea suportului financiar oferit de bursă.

Program de dezvoltare WIP (PDF)

PROGRAMUL WIP LEADERI

Programul WIP Leaderi dorește să ofere tinerilor medici specialiști cunoștințe, tehnici și instrumente dovedite, cu scopul de a-i ajuta să-și dezvolte aptitudini complementare celor medicale și să adopte atitudinea potrivită pentru a îmbunătăți calitatea actului medical de calitate, în folosul pacientului, a sistemului medical și a propriei dezvoltări profesionale.

Formatul programului WIP Leaderi constă într-o grupă de medici formată din maxim 16 participanți, care va parcurge 2 sesiuni a câte două zile de-a lungul a două luni. Tematica celor 2 sesiuni este managementul schimbării și leader & echipă.

Programul WIP pentru leaderi nu s-a desfășurat în 2019.

PROGRAMUL WIP JUNIOR

WIP Junior este un proiect de dezvoltare personală gratuit pentru studenții la medicină și nu numai, conceput să îți ofere o altă perspectivă asupra vieții. Acest proiect te ajută să te descoperi pe tine însuți, îți arată cum să-ți planifici timpul mai bine și cum să accepți schimbarea pentru o viață fericită.

Noi venim cu propunerea și șansa de a te cunoaște mai bine și de a deveni mai bun în ceea ce faci. De asemenea, aducem facilitatori foarte buni din domeniul training-ului, care să te ajute să te dezvolți din punct de vedere personal și profesional, în sensul unei cariere de succes.

Tu participi la aceste evenimente și câștigi o nouă perspectivă asupra propriei vieți, asupra oamenilor cu care interacționezi zilnic, precum și asupra carierei pe care o vei urma!

De reținut: Datele la care se vor ține aceste evenimente pot suferi modificări. De asemenea, temele celor patru module pot suferi modificări. Ca să fii la curent cu detaliile organizatorice, te invităm să ne urmărești pe pagina de Facebook.

Cei doi consultanți ce vor susține sesiunile, din partea partenerilor de la Inspires, sunt Dorin Dancu și Florin Enache.

Dorin Dancu este un consultant cu o experiență de 15 ani în management, 14 ani de training și consultanță, având peste 1.800 de zile de programe livrate și peste 10.000 de ore de experiență în public speaking. De-a lungul carierei sale a instruit peste 35.000 de oameni de la top management, până la nivel operațional, din peste 160 de organizații cu care a lucrat. A desfășurat programe cu peste 10.000 de medici din diverse arii terapeutice, derulate în ultimii 15 ani. Printre ariile sale de expertiză se află leadership & teamwork, inteligență emoțională, comunicare, influență, persuasiune, analiză tranzacțională, coaching și abilități de prezentare.

Florin Enache este un consultant cu 17 ani de training și consultanță și 6 ani de experiență în relații cu clienții în companie. Toți acești ani se traduc în peste 1.700 de zile de programe livrate, peste 20.000 de oameni instruiți, de la top management, până la nivel operațional, din peste 120 de organizații cu care a lucrat. De asemenea, a desfășurat programe cu peste 3.000 de medici, din diverse arii terapeutice, derulate în ultimii 10 ani. Printre ariile sale de expertiză se află managementul timpului, a schimbării și a proiectelor, comunicare, cultură organizațională și customer service, teamwork, creativitate & inovație, coaching și abilități de prezentare.

Momentan programul WIP junior este întrerupt. Nu se va desfășura în 2020. Vă rugăm să stați alături de noi pentru noi informații cu privire la acest program.

Sesiunea Octombrie 2018
În cadrul celei de a 7-a sesiuni a programului WIP pentru medici din acest an, între 18-21 Octombrie 2018, cei 20 de medici participanţi și-au îmbogățit cunoștințele despre Time Management şi Comunicare şi Relaţionare. Florin Enache de la Inspires, în cadrul modulului de Time Management, a abordat teme precum: cum să îţi prioritizezi activităţile, ce înseamnă să fii eficient versus efectiv, cum să îţi structurezi ziua de lucru, ce să faci la finalul zilei şi cum să faci o planificare top-down în viaţa personală, pentru un management mai bun al timpului şi energiei atât în mediul profesional, cât şi în plan personal. Apoi, în cea de-a doua zi a sesiunii, Dorin Dancu a abordat modulul de Comunicare şi Relaţionare, cu teme cum ar fi: tipologii de personalitate, stiluri de comunicare precum asertivitatea, jocul XY şi noi perspective asupra modului de a aborda pacienții și de relaționare între medici dincolo de aspectele strict profesionale. Felicitări tuturor pentru contribuția adusă la această experiență de învățare memorabilă!
Testimoniale program WIP 2018
Vă scriu sub impresia ultimului curs WIP care s-a încheiat azi. Mi-am dorit să vă împărtășesc impresia ce mi-au lăsat-o cele două cursuri, amândouă impresionante. La primul, Time Management, m-am “clătinat” puțin provocată de un exerciţiu propus de Florin, fiindcă mi-a revelat niște probleme pe care poate le intuiam, dar nu le puteam/vroiam verbaliza cu “subiect și predicat”, legate de viziune, timp în relațiile profesionale și personale. Însă, a venit Florin și mi-a expus analitic și foarte eficient modul în care să mă focusez pe obiectivele mele, am primit chei de prioritizare extrem de pragmatice și utile în viața profesională, dar și personală, culminând cu un exerciţiu de menire personală, scop în viață și viziune personală peste 10 ani, care m-au marcat.
Sesiunea WIP septembrie 2018
În cadrul celei de a doua sesiuni a programului WIP pentru medici, între 27-30 septembrie 2018, cei 21 medici participanţi și-au îmbogățit cunoștințele despre "Time & Energy Management". Florin Enache, de la Inspires, facilitatorul acestei sesiuni, a abordat câteva teme, precum ar fi: cum să-şi prioritizeze activităţile, ce înseamnă să fii eficient versus efectiv, cum să-ţi structurezi ziua de lucru, ce să faci la finalul zilei şi cum să faci o planificare top-down în viaţa personală, pentru un management mai bun al timpului şi energiei atât în mediul profesional, cât şi în plan personal. Felicitări tuturor pentru contribuția adusă la această experiență de învățare memorabilă!
Sesiunea martie 2018
În perioada 2015-2017, Wörwag Pharma România, în parteneriat cu Inspires, a desfășurat programe de dezvoltare personală a tinerilor medici. Succesul acestora ne-a arătat direcția pe care să o urmăm, iar în 2018 facem un pas înainte prin bursa WIP pentru lideri. În cadrul primei sesiuni, între 9-10 martie 2018, au participat 16 medici selectați din programele anterioare de dezvoltare personală. Subiectul abordat a fost cel de “Change Management”, facilitat de către Florin Enache. Sesiunea a fost un real succes prin îmbinarea unor concepte teoretice și practice, cu utilitate dovedită în realitățile lumii medicale. Felicitări tuturor celor implicați în creearea unei experiențe de învățare memorabile!
Sesiunea Aprilie 2018
În cadrul celei de a doua sesiuni a programului WIP pentru lideri, între 13-14 aprilie 2018, cei 16 medici selectați în urma aplicațiilor trimise conform regulamentului și-au îmbogățit cunoștințele despre "Leadership & Team". Dorin Dancu, de la Inspires, facilitatorul acestei sesiuni, a ajutat participanții să deprindă competențe de relaționare, leadership și de management. Felicitări tuturor pentru contribuția adusă la această experiență de învățare memorabilă!
WIP Junior 2018 – Satisfacţie. Împlinire. Fericire
În data de 26 aprilie a avut loc evenimentul Satisfacție. Împlinire. Fericire, din cadrul programului gratuit de dezvoltare personală WIP Junior. Alături de Dorin Dancu, facilitatorul acestui modul, am învățat despre cele 7 surse ale fericirii de care putem dispune chiar și în această lume agitată în care trăim. Mulțumim tuturor participanților și colaboratorilor pentru că au contribuit la o experiență de învățare memorabilă.
WIP Junior 2018 – Schimbarea: aliat sau adversar?
Dorim să mulțumim tuturor participanților și celor implicați în organizare pentru sprijin și deschiderea de a învăța despre schimbare. Cu speranța că acest eveniment v-a fost util și revelator, vă așteptăm și la următoarele module WIP Junior din toamna și iarna acestui an. Stați aproape de noi!