Cercetare continuă pentru terapii eficiente

În întreaga lume, numărul cazurilor de diabet zaharat este într-o continuă creștere. Estimările arată că până în 2030 peste 400 de milioane de persoane vor suferi de această boală metabolică. Cauzele diabetului zaharat sunt în principal obezitatea, un stil de viață sedentar și o alimentație nepotrivită. Tot aceste cauze sunt responsabile și pentru creșterea rezistenței la insulină și pot conduce până la deficit de insulină și la o glicemie ridicată.

Cercetările Wörwag Pharma se concentrează asupra consecințelor bolii, cum sunt daunele suferite de nervi datorită diabetului. Sunt stimulate în special cercetările în domeniul biofactorilor - al vitaminelor, substanțelor minerale și oligoelementelor.

Fondatorul companiei, Dr. Fritz Wörwag, a dezvoltat continuu medicamente având ca și ingredient activ benfotiamina, care a devenit un pilon important în tratamentul comorbidităților diabetului. Datorită biodisponibilității sale ridicate, benfotiamina oferă protecție împotriva apariției deficitului de vitamina B1, deficit care apare în mod curent în rândul persoanelor cu diabet zaharat.

Studiile clinice internaționale, întâlnirile experților și simpozioanele, precum și colaborarea strânsă cu laboratorul de cercetare, demonstrează faptul că alegem să investim în știință și în cercetare clinică, pentru a elabora cele mai bune soluții terapeutice posibile pentru pacienții noștri.

Premiul de cercetare Fritz-Wörwag

Angajamentul nostru setează impulsuri pentru viitor: Premiul de Cercetare Fritz Wörwag onorează oamenii de știință și cercetătorii care lucrează la aplicarea clinică a biofactorilor. Premiile sunt înmânate articolelor, inclusiv review-urilor bine fondate, care aduc o contribuție științifică significantă și conțin experimente noi sau rezultate clinice pe subiectul ”biofactorilor”.

Un juriu independent decide cui îi este înmânat premiul, premiu care a fost creat de către fondatorul companiei Dr. Fritz Wörwag în anul 1988 pentru a încuraja noile descoperiri științifice în domeniul biofactorilor.

2021Dr. Alexander Strom
German Diabetes Centre, University of Düsseldorf
Prof. Dan Ziegler
German Diabetes Centre, University of Düsseldorf
2013Dr. Alin Stirban
Profile Institute for Metabolic Research, Neuss
Prof. Dr. Paul Thornalley
University of Warwick, U.K.
1999Prof. Dr. med. Hans-Peter Hammes
Mannheim Medical Center
1996Prof. Dr. med. Hilmar Stracke
Med. Clinic and Polyclinic of the University of Giessen
1994Prof. Dr. Hans Konrad Biesalski
University of Hohenheim
1991Prof. Dr. Roland Bitsch
Nutritional Sciences Institute of the University of Jena
1988Prof. Dr. Klaus-Henning Krause
Friedrich Bauer Institute, Munich
Prof. Dr. med. Klaus Kisters
St. Anna-Hospital, Herne
20182. Preis: Prof. Jacqueline A. Pettersen
University of Northern British Columbia, Prince George (Kanada)
Junior Researcher Prize: Ms. Chune Liu
University of Freiburg Medical Center
2009Prof. Dr. med. Vedat Schwenger
University of Heidelberg Medical Center
2007Junior Researcher Prize: Dr. Nicole Schupp
Pharmacology and Toxicology Institute, Würzburg
Prof. Dr. Walter Zidek
Polyclinic of the University of Münster

Membri