Worwag Pharma România și Bogdan Ota - un parteneriat longeviv dedicat excelenței

Pianistul și compozitorul Bogdan Ota este artistul român cu una dintre cele mai spectaculoase evoluții naționale și internationale. Un nume sonor în industria muzicală contemporană, Bogdan a vândut peste 30.000 de albume și a concertat în Europa, Australia și Statele Unite ale Americii.

Worwag Pharma România a ales să susțină excelența și să se implice în proiectele sale artistice încă de la început, colaborând în 2013 și 2014 la concertele de lansare ale primelor sale albume (“Day of Wrath” și “Revelations”). În octombrie 2013 Bogdan a concertat alaturi de Nordic Sonata Orchestra în cadrul primei Conferințe Internaționale a NEURODIAB.

Reîntors în România în primăvara anului 2022 Bogdan și-a dorit foarte mult să facă disponibil și publicului român cel de-al treilea album al sau, “BLISS”, compus în SUA.

Artistul a lansat albumul BLISS în Las Vegas printr-un concert la Hilton Lake Las Vegas alături de Henderson Symphonic Orchestra unde s-a bucurat de o sală arhiplină, concert la care s-a prezentat și Celine Dion în public să-l asculte. Artista nu este singura vedetă internațională care a călcat pragul sălii de spectacol la concertele lui Bogdan. Printre VIP-urile americane cărora Bogdan le-a cântat se numără și fostul primar al New York-ului Rudy Giuliani, dr. Miriam și Sheldon Adelson, proprietarii celui mai mare lanț de cazinouri din lume care ulterior au devenit și prieteni apropiați ai artistului, cântăreața Vanessa Williams cu care Bogdan a colaborat într-o producție Cirque du Soleil numită One Night for One Drop și lista poate continua.

Bogdan a apărut pe prima pagina a revistelor VIP și Luxury Las Vegas Magazine, a fost nominalizat Personalitatea Anului 2013 la sectiunea Arta de către Academia Europeană ”Hubners Who is Who” și a fost invitat special al canalelor de televiziune FOX News și Channel 3.

După 8 ani de concerte, recitaluri și producție media în S.U.A., Bogdan s-a întors acasă la Botoșani și a deschis turneul național BLISS cu un spectacol în orașul natal pe 14 decembrie, urmat de concerte la Cluj-Napoca, Iași, București și Timișoara, programate în prima jumătate a noului an.

Spectacolul BLISS ce va avea loc pe 24 februarie 2023 la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca va pune în scenă lucrări de pe albumul cu același nume, piese în premieră internațională ce urmează să fie incluse pe al patrulea album al artistului, dar și unele compozitii ce l-au făcut celebru. Experiența spectatorilor va fi fabuloasă grație imbinării originale a mai multor arte (muzică, balet, proiecții video, joc de lumini), în stilul megaproductiilor de pe scenele Las Vegas-ului.

Concertul este un eveniment cu covor roșu, șampanie și mici gustări, organizatorii dorind să ofere un tratament deosebit publicului în cadrul sesiunii de autografe și fotografii oficiale de la finalul serii.

Biletele sunt puse în vânzare în rețeaua iabilet.ro , Worwag Pharma România este unul dintre sponsorii și susținătorii acestui eveniment.

Anul acesta celebrăm 25 de ani de performanță în industria facmaceutică în România și, alături de Bogdan Ota, 10 ani de colaborare!

Cum te simți acasă, după opt ani petrecuți pe scenele americane? Cum e trecerea de la Las Vegas la Cluj-Napoca, de exemplu?

E ușor să spui “nicăieri nu-i ca acasă” dar e greu de explicat profunzimea termenului “acasă” dupa 8 ani de S.U.A.. “Acasă” înseamnă pentru fiecare altceva. Pentru mine înseamnă părinții, sora, prieteniile legate cu peste 30 de ani în urmă și cultura. Multă cultură de toate felurile. Și aici nu mă refer la cultura socială ci la numărul mare de acte culturale și diversificarea lor. Și Las Vegas-ul are cultură, să nu mă înțelegeți greșit, dar e altceva cea de acolo. E altfel.

De ce BLISS (extaz)? Care a fost sursa de inspirație pentru piesele de pe acest album?

Sursele de inspirație pentru albumul BLISS au fost diverse. După cum știu mai toți cei ce îmi ascultă muzica, sursa principală de inspirație pentru mine este viața, poveștile mele sau ale altora și bineînțeles universul. De exemplu piesa BLISS s-a născut în S.U.A. la Bryce Canyon în statul Utah. Am nimerit acolo din întamplare într-una din călătoriile mele cu motocicleta. Marea șansă a fost să fiu acolo într-o noapte cu lună nouă când se putea observa cu ochiul liber Calea Lactee în toată splendoarea ei. M-am lăsat pe spate și nu am idee când au trecut 3 ore. Pentru mine timpul s-a scurs ca și cum ar fi fost doar 3 minute. În tot acest timp am putut “auzi”,  dacă mă pot exprima așa, o muzică a stelelor și nu am avut pace până nu am plecat înapoi spre Las Vegas unde locuiam pe atunci să scriu piesa. Deși este o lucrare destul de complexă știu că am scris-o destul de repede căci știam exact ce am de făcut la fiecare pas în orchestrație, fiecare instrument pe care trebuie să-l folosesc, combinația perfectă de sintetizatoare care împreună cu orchestrația clasică să scoată în evidență imensitatea universului așa cum am perceput-o eu în acea noapte.

Ai scris și un Cântec de Leagăn? Ce te-a inspirat?

Acest răspuns e relativ simplu. Inspirația a fost fetița mea Elyza. Deși s-a născut la Las Vegas, în momentul în care am ținut-o în brațe pentru prima dată, de fapt, am îmbrățișat România. Un pui de om, cu sufletel românesc, născut în mijlocul deșertului mi-a dat lumea peste cap și m-a transformat în tată și în omul care sunt astăzi. Dacă vrei să-l experimentezi cu adevarat pe Dumnezeu uită-te în ochii unui copil. Deși eram în capitala entertainmentului de toate felurile de la Cirque du Soleil la Celine Dion sau DJ Tiesto, muzica acelui Cântec de Leagăn a venit la mine calmă, frumoasă, cu versuri românești și cu pace de primăvară bucovineană, o liniște sublimă care a destrămat zgomotul Strip-ului și s-a așternut în casa noastră serenă, soptită și senină.

Ce planuri ai pentru concertul de la Cluj-Napoca de pe 24 februarie?

Pentru Cluj am pregătit un concert cu de toate. Voi interpreta piese de pe al treilea album “Bliss”, câteva lucrări ce vor fi pe al patrulea album la care lucrez chiar acum și bineînțeles lucrări cunoscute de pe primele două albume, mult îndragite de public. Cum aș putea să am un concert la care să nu cânt Harald’s Dreram, piesa cu care m-am remarcat în lumea intreaga prin Norway’s Got Talent?!

O publicație din țară a scris că muzica ta e ca un medicament care vindecă și alină. Ce înseamnă muzica pentru tine?

Muzica e vibrație. Totul în jurul nostru e vibrație. Materia vibreaza prin mișcarea atomilor. Nu cred că există univers fără muzică. Orice este muzică. Chiar de privești un chip de copil, un munte sau un apus de soare lângă ocean, totul vibrează și te determină să vibrezi. Depinde doar de noi ce muzică, ce gânduri sau ce oameni alegem să ne pună atomii în mișcare. O dată ce am înțeles aceste principii ale universului am înțeles mai bine ce am de făcut pentru mine și pentru ceilalți.