Cucerirea Everestului – team development training

Succesul este un efort de echipa, iar atunci cand vorbim de ascensiuni la altitudine, participarea fiecarui membru din echipa devine vitala. Aportul fiecaruia aduce sanse pentru reusita ascensiunii. Succesul unei companii este asemenea unei expeditii! Cu totii tintim sa atingem varful, dar putini sunt dispusi sa isi adapteze mentalul pentru rezilienta de dinaintea succesului si pentru smerenia cuceririi inaltimilor.

In expeditiile de lunga durata, acomodarea cu mediul ostil, aclimatizarea, cunoasterea coechipierilor in situatii limita precum si increderea in liderul expeditiei devin chestiuni apropiate de functionarea unui ecosistem de business, cu atat mai mult cu cat rigorile din industria farmaceutica, unde activeaza Worwag Pharma Romania, nu permite greseli. Nici ascensiunea la altitudine nu permite abateri de la standardele de siguranta.

In luna decembrie 2022, echipa de manageri ai Worwag Pharma Romania – Moldova a participat la un program inedit de TEAM DEVELOPMENT gandit si personalizat de partenerii de la ASCENDIS. Trainerii ASCENDIS au pregatit un program interactiv in care am fost provocati sa ne cunoastem mai bine colegii si sa ne depasim limitele, intr-o “expeditie de Cucerire a Everestului”.

Intregul program a fost o simulare a expeditiei, cu toate etapele pe care le presupune o astfel de experienta, de la managementul resurselor, la riscul unor decizii luate sub presiunea mediului, factori externi care modifica desfasurarea ascensiunii precum vremea sau lipsa de echipament, a timpului, alaturi de limitele fizice sau mentale intalnite intr-o astfel de situatie. O sumedenie de situatii imprevizibile si rasturnari de situatie, provocari care ne solicita emotional si mental, asa cum adesea intalnim ca profesionisti in piata farmaceutica.

Toate proiectele si responsabilitatea noastra pentru deciziile care implica bunastarea mai multor colegi si chiar rapiditatea cu care medicamentele ajung la pacienti, devin un macrosistem de conditii similare presiunii unei ascensiuni, unde orice pas nemasurat poate reprezinta un risc enorm pentru intregul mers al expeditiei si al echipei. Toate acestea dau gustul succesului de a ajunge pe varf.

“Dacă vrei să ajungi repede, mergi singur. Dacă vrei să ajungi departe, mergeţi împreună.” spune un proverb African, asa ca reusita in proiectele de cursa lunga, impartirea resurselor si grija fata de intreaga echipa reprezinta un efort comun, unde empatia si atentia spre celalalt pot salva intregul echipaj cu care am pornit la drum. Am descoperit astfel ca avem colegi orientati mai mult spre obiective, altii orientati spre proces si strategie, o parte pretuiesc mai mult starea de spirit personala si altii cea de echipa. Toate aceste caracteristici isi gasesc locul in completarea unei echipe performante.

Rezultatul final al programului de TEAM DEVELOPMENT personalizat de ASCENDIS pentru echipa Worwag Pharma Romania a avut ca si scop:

  • Cunoașterea reciprocă mai bună a membrilor echipei și omogenizarea comunicării între ei;
  • Înțelegerea relației membru-echipă;
  • Dezvoltarea gândirii strategice;
  • Consolidarea și motivarea întregului grup.

Bazat pe Group Style Inventory, Programul a urmarit dezvoltarea abilitatilor de luare a deciziilor prin consens, construirea unui climat ideal pentru echipa, dar si evaluarea felului in care membri unei echipe abordeaza problemele cand lucreaza impreuna.

Solutiile la provocarile la care a trebuit sa raspunda fiecare echipa au fost prezentate in plen, existand o runda de feedback si completari dupa fiecare etapa, pentru asimilarea comuna a acestor informatii. Avem convingerea ca informatiile si constientizarile colegilor nostri sunt folosite deja in munca lor. Ascensiunea pe Everest reprezinta o metafora care ne motiveaza pentru obiective strategice care sa ne diferentieze in piata farmaceutica din Romania!

Felicitari castigatorilor si tuturor colegilor pentru implicare, pentru ingeniozitatea cu care au contribuit in rezolvarea etapelor fiecarei sarcini!

Multumim partenerilor de la ASCENDIS si trainerilor prezenti pentru facilitarea acestui program pentru echipa de manageri a Worwag Pharma Romania și Moldova!

Sa ajungem cât mai sus!