Alexandra Cozariuc, Absolventă Worwag STARtUP Internship

Alexandra este studenta a Facultatii de Farmacie si ne ofera informatii despre experienta ei din cadrul programului nostru dedicat studentilor farmacisti.

Care este, in viziunea ta, rolul farmacistului in societate?

Farmacistul reprezinta un profesionost in domeniul sanatatii ce detine toate informatiile necesare despre medicament, astfel acesta poate ca impreuna cu medicul sa trateze pacientii.

Cum a influentat participarea la internship deciziile legate de viitoarea ta cariera?

Participarea in cadrul acestui proiect a reusit sa-mi raspunda la multe intrebari in ceea ce priveste domeniul farmaceutic si in special ceea ce reprezinta marketingul realizat asa cum trebuie.

Ai la dispozitie doar 5 randuri. Ce ai scrie pentru a transmite despre program viitorilor participanti?

Acest program este o adevarata baza in dezvoltarea profesionala si reprezinta oportunitatea perfecta de a pune in practica toate notiunile teoretice invatate in facultate.

Care este activitatea care a fost pentru tine cea mai atractiva?

In cadrul modulului de marketing am avut ocazia sa mergem pe teren alaturi de oameni extrem de pregatiti si nu doar sa ascultam povesti despre munca unui reprezentat ci sa fim alaturi de el in cadrul vizitei la medic si sa observam abordarea folosita.

Colegul alaturi de care ai invatat cele mai multe lucruri a fost? Si ce simti ca ai acumulat, ca si experienta de invatare, din aceasta intalnire?

Colega de la care am invatat cel mai mult pot spune ca este Corina Bud. Pot spune ca am reusit sa invat care este atitudinea si abordarea pe care trebuie sa o ai in cadrul discutiei cu medicul.

Care este informatia ce ai luat-o cu tine in urma vizitelor la biroul nostru din Cluj-Napoca? Dar in urma vizitelor de teren alaturi de colegi?

Cred ca cea mai valoroasa informatie este aceea ca daca iti doresti cu adevarat sa evoluezi, oportunitatile nu vor inceta sa apara! In urma vizitelor de teren am realizat cat de important este un reprezentant medical atat prin discutiile cu medicii cat si cu farmacistii.

Ce te-a incantat cel mai mult din intalnirile cu colegii nostri?

Am fost surprinsa placut de atitudinea deschisa a tuturor persoanelor cu care am interactionat si lejeritatea cu care ne-au povestit experientele lor, astfel am reusit sa acumulez foarte usor toate informatiile oferite.

Cum ti-a modificat participarea la internship asupra viziunii despre piata farmaceutica din Romania?

Pot spune ca plecasem la drum cu niste conceptii gresite despre piata farmaceutica, dar internshipul mi-a aratat cu adevarat ceea ce inseamna piata farmaceutica in Romania.

Cum vedeai inainte Worwag Pharma Romania ca si companie si cum este acum, dupa internship, imaginea companiei pentru tine?

Inainte de internship trebuie sa recunosc ca, desi am facut research despre companie, nu stiam foarte multe lucruri. Cel mai important aspect pe care il stiam era faptul ca produsele Worwag Pharma sunt produse de calitate. In urma internshipului am realizat ca Worwag Pharma Romania reprezinta o a doua familie pentru angajati, acesta fiind principalul factor al reusitei acestora.

Incotro crezi ca va evolua industria farmaceutica in urmatorii 5-10 ani?

Cred ca este destul de greu de "prevazut" in ce sens va evolua aceasta industrie date fiind multitudinea de evenimente ce s-au desfasurat din 2019 pana in prezent. Eu sunt increzatoare ca viitorul este unul extrem de stralucit si din punct de vedere al cercetarii dar si din punct de vedere al accesibilitatii pacientilor la medicatia de care au nevoie.

Care a fost cel mai mare beneficiu adus de participarea ta la internship?

Cred ca cel mai mare beneficiu adus a fost bagajul de cunostinte cu care am plecat din Cluj-Napoca, atat notiuni strict profesionale dar si personale.