Stănoiu Adelina-Elena, Absolventă Worwag STARtUP Internship

Stănoiu Adelina-Elena, Studenta Facultatea de Farmacie, UMF "Grigore T. Popa" Iasi, absolventa a programului de Internship Worwag STARt UP 2022.

 

Facem vizibila gandirea studentilor farmacisti care au participat la programul nostru de internship in vara anului 2022, iar astazi acordam un interviu Adelinei-Elena!

Care este, in viziunea ta, rolul farmacistului in societate?

Rolul farmacistului este acela de profesionist in domeniul sanatatii care poate oferi oricand explicatii pacientilor cu privire la medicatie, care cunoaste etapele prepararii formelor farmaceutice si care isi doreste mai presus de orice oferirea ajutorului necesar.

Cum a influentat participarea la internship deciziile legate de viitoarea ta cariera?

Participarea la internship mi-a deschis noi orizonturi cu privire la multiplele directii pe care un farmacist le are cu privire la cariera. Sunt mult mai deschisa cu privire la abordarea unei alte cariere, pe langa cea de farmacist in farmacia comunitara.

Daca ai alege un singur cuvant pentru saptamana petrecuta in internship, acesta ar fi?

Noutate!

Ai la dispozitie doar 5 randuri. Ce ai scrie pentru a transmite despre program viitorilor participanti?

Sfatul meu este de a participa in cadrul acestui program de internship atat de valoros pentru un tanar farmacist care nu cunoaste in totalitate ramurile acestei profesii si care isi doreste sa evolueze.

Care este activitatea care a fost pentru tine cea mai atractiva?

Cea mai atractiva activitate a fost mersul alaturi de un reprezentant medical la cabinete de medici de familie si diabetologi.

Colegul alaturi de care ai invatat cele mai multe lucruri a fost? Ce simti ca ai acumulat, ca si experienta de invatare, din aceasta intalnire?

Domnul Dr. Simion Baltes, acesta ne-a prezentat ce presupune postul pe care il ocupa in companie, dar si etapele pe care le-a parcurs in cadrul carierei sale dupa ce a terminat facultatea. Acesta a raspuns cu seriozitate si cu pasiune tuturor intrebarilor pe care le-am avut. Am putut astfel sa acumulez informatii utile privind viitoarea mea cariera.

Care este informatia ce ai luat-o cu tine in urma vizitelor la biroul nostru din Cluj-Napoca? Dar in urma vizitelor de teren alaturi de colegi?

In urma vizitelor la biroul din Cluj-Napoca am inteles cate etape are punerea pe piata a unui medicament si cat de complexa este aceasta. De asemenea, am inteles ca pentru a reusi in cariera trebuie sa dai dovada de cat mai multa implicare si sa iti doresti intotdeauna mai mult. In urma vizitelor de teren am inteles cat de important este pachetul de cunostinte despre medicamente in vederea prezentarii unui produs. Aceste informatii pot fi oferite, in opinia mea, doar de catre farmacisti.

Ce te-a incantat cel mai mult din intalnirile cu colegii nostri?

Mi-a placut foarte mult implicarea acestora in cadrul postului pe care il ocupa, devotamentul si dorinta de a pune in aplicare un program de internship pentru studentii care prezinta atatea curiozitati despre viitoarea lor profesie.

Cum ti-a modificat participarea la internship asupra viziunii despre piata farmaceutica din Romania?

Participarea mi-a deschis ochii asupra faptului ca farmacistii sunt angajati intr-un numar foarte mic in domeniul marketingului, desi acestia se numara printre putinele persoane care prezinta pregatirea necesara.

Cum vedeai inainte Worwag Pharma Romania ca si companie si cum este acum, dupa internship, imaginea companiei pentru tine?

Inainte de participare credeam ca aceasta companie doreste doar realizarea unei reclame. Am inteles dupa participare cat de mare este nivelul de implicare al angajatilor si chiar si al CEOului care ne-a oferit o multime de raspunsuri, sfaturi si incurajare in acesta profesie.

Incotro crezi ca va evolua industria farmaceutica in urmatorii 5-10 ani?

Consider ca aceasta ramura este in continua dezvoltare si sper ca si pe piata farmaceutica din Romania vor aparea mai multe medicamente originale.

Care a fost cel mai mare beneficiu adus de participarea ta la internship?

Participarea mi-a adus prilejul de a vizita un oras deosebit de frumos si mi-au fost oferite informatii care inainte erau necunoscute cu privire la cariera de farmacist!