Interviu cu George Dănuți, student la Farmacie

George Dănuți

 

Anul III, UMF “Victor Babeș” Timișoara

 

Cenzor FASFR

1. Cum ai ales Facultatea de Farmacie? Cu ce gânduri ai pornit la drum?

Am știut încă de mic drumul pe care doresc să-l urmez. Facultatea de Farmacie a fost opțiunea optimă pentru a-mi pune în valoare calitățile umane și profesionale, înnăscute sau dobândite de-a lungul anilor.

2. Ce te-a atras la profesia de farmacist?

Dorința de a deveni un om mai bun, folositor oamenilor și societății. Puterea de a face bine, de a aduce zâmbetul pe chipul oamenilor și de a le menține bunăstarea prin sfaturi și recomandări avizate.

3. Care sunt cele mai plăcute momente din facultate? Dar cele mai puțin plăcute?

Probabil evenimentele centrate pe comunitatea noastră, congresele și întâlnirile în care împărțim aceleași idealuri și valori, acele momente în care realizăm cu ușurință că noi avem puterea de a aduce schimbarea.

Cele mai puțin plăcute, ca pentru orice student, sunt evident momentele de stres continuu prelungit, aferente perioadelor de examinare, însă și acestea rămân amintiri, care aduc un zâmbet în definitiv.

4. Care sunt planurile tale după absolvire?

Alegerea unui drum spre un loc în care munca să reprezinte o plăcere, care să-mi acopere nevoile și să se plieze cerințelor mele.

5. Ce îți place cel mai mult la profesia de farmacist? Ce îți aduce bucurie?

Cu siguranță, faptul că pot livra spre oameni mai mult decât un sfat, gândul că pot aduce partea mea de bine în societate și de a sprijini viața.

6. Dacă ai avea această putere, ce ai schimba la percepţia pe care oamenii o au despre farmacişti?

Aș vrea să fie conștienți că, înainte de toate, avem nevoie de noi, de oameni, pentru bunăstare, nu de bunuri temporare. De faptul că farmaciștii mențin populația pe picioare atât fizic, cât și psihic prin aportul lor.

7. Dacă ar fi să definești într-un singur cuvânt profesia de farmacist, care ar fi acela?

Empatie.

8. Ce îți dorești de la profesia de farmacist? Ce crezi că te-ar ajuta să performezi în domeniul farmaceutic?

Scopul este acela de a face bine, iar binele se conturează prin experință și dedicare. Consider că accesul la o pregătire constantă din punct de vedere profesional, combinată cu posibilitatea aplicării acesteia în mod practice, reprezintă o cale potrivită spre atingerea scopului nostru.

9. Ce mesaj ai pentru colegii tăi, viitorii farmaciști?

Să nu uite niciodată de ce au ales acest drum, să fie dăruiți cauzei, să facă bine și atunci când li se face rău. Să își amintească că nu toată lumea are acces la informare, iar multe greșeli se produc din neștiință, fără voie și scop. Să creadă în scopul lor și în schimbarea pe care o aduc zilnic.

                                                                           

George Dănuți

Anul III, UMF “Victor Babeș” Timișoara

Cenzor FASFR

 

Dacă dorești să citești și alte interviuri cu persoane din domeniul farmaceutic sau să afli mai multe informații despre programul Wörwag STARt UP (dedicat studenților la Farmacie), accesează acum link-ul de mai jos.

CLICK AICI PENTRU PROGRAMUL WÖRWAG STARt UP