Interviu cu Mădălina Băsai, studentă la Farmacie

Mădălina Băsai 

 

Anul V, UMF “Victor Babeș” Timișoara

 

Coordonator Mobilități Studențești FASFR

1. Cum ai ales Facultatea de Farmacie? Cu ce gânduri ai pornit la drum?

Am ales Facultatea de Farmacie cu gândul că o să lucrez într-un laborator. Cred că mă vedeam acel om de știință retras, în halat alb, care va descoperi un medicament nou. Am plecat la drum și cu gândul că o să știu să mă tratez singură de diverse afecțiuni și că o să înțeleg mult mai bine ce se întâmplă în organism și, astfel, mă voi putea ajuta pe mine, cât și pe ceilalți.

2. Ce te-a atras la profesia de farmacist?

La profesia de farmacist m-a atras faptul că mi se părea o meserie ”curată”,  care implica foarte multe cunoștințe, dar și responsabilitate și pe care o consideram foarte bine ancorată în realitatea de zi cu zi a oamenilor.

3. Care sunt cele mai plăcute momente din Facultate? Dar cele mai puțin plăcute?

Cele mai plăcute momente din Facultate sunt cu siguranță ieșirile cu prietenii pe care mi i-am făcut pe parcursul anilor de studiu, cafeaua băută cu colegii pe hol înainte de laboratoare, discuțiile deschise cu profesorii, activitățile de voluntariat din cadrul LSFT (Liga Studenților Farmaciști din Timișoara), activitatea de cercetare din cadrul UMF ”Victor Babeș” Timișoara, cât și activitatea din FASFR (Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România). Toate acestea m-au definit ca om și viitor profesionist în domeniul farmaceutic. Momentele mai puţin plăcute au fost sesiunile, care mă extenuau de fiecare dată.

4. Care sunt planurile tale după absolvire?

Planurile mele după absolvire nu sunt încă bine conturate. În acest ultim an de facultate al meu vreau să experimentez cât mai mult pentru a-mi da seama ce mi s-ar potrivi și unde aș dori să evoluez. Îmi plac domenii precum Farmacovigilența, Analiza și Controlul medicamentului, dar și Farmacia clinică. Momentan însă lucrez într-o farmacie comunitară pentru a vedea cum mă pliez într-un rol de acest gen. Cu siguranţă, în viitor îmi doresc să încerc și celelalte arii care îmi plac.

5. Ce îți place cel mai mult la profesia de farmacist? Ce îți aduce bucurie?

La profesia de farmacist îmi place că pot să ajut și mă bucur atunci când pot oferi un sfat util pentru pacient, însă și faptul că înțeleg mai bine ce înseamnă un medicament și cum acționează acesta în organism.

6. Dacă ai avea această putere, ce ai schimba la percepţia pe care oamenii o au despre farmacişti?

Mi-ar plăcea ca oamenii să ne privească ca niște adevărați profesioniști cu 5 ani de facultate și să aibă încredere că le putem oferi sfaturi competente. De asemenea, mi-ar plăcea să existe o colaborare mult mai bună între medic și farmacist.

7. Dacă ar fi să definești într-un singur cuvânt profesia de farmacist, care ar fi acela?

Responsabilitate

8. Cum crezi că te va ajuta programul Wӧrwag STARt UP în dezvoltarea ta personală, dar și a planului tău de carieră?

Programul Wörwag STARt UP îmi oferă ocazia de a experimenta și a afla mai multe informații despre ariile acestei profesii și cu siguranță  mă va ajuta în conturarea unor păreri către direcțiile viitoarei mele cariere.

9. Ce mesaj ai pentru colegii tăi, viitorii farmaciști?

Viitorilor mei colegi doresc să le transmit să aibă răbdare și să contribuie cât mai mult la propria lor educație pentru a fi cât mai pregătiți să demonstrăm că suntem adevărați profesioniști în domeniul sănătății.

 

Mădălina Băsai 

Anul V, UMF “Victor Babeș” Timișoara

Coordonator Mobilități Studențești FASFR

 

Dacă dorești să citești și alte interviuri cu persoane din domeniul farmaceutic sau să afli mai multe informații despre programul Wörwag STARt UP (dedicat studenților la Farmacie), accesează acum link-ul de mai jos.

CLICK AICI PENTRU PROGRAMUL WÖRWAG STARt UP