Interviu cu Farm. Corina Bud

Farm. Corina Bud

 

Reprezentant Medical,

 

Woerwag Pharma România

1. Cum ai ales Facultatea de Farmacie?

Cred că jocurile copilăriei preferate erau de-a vânzătoarea și de-a doctorul. Să mai zici că nu există destin. În scoala generală, și apoi în liceu, am avut profesoare de biologie extraordinare, care m-au făcut să îmi doresc să le urmez profesia, așa că, la absolvirea liceului, am dat admitere la Facultatea de Biologie. Norocul meu a fost că nu am fost admisă, iar prietena mea cea mai bună intrase la Farmacie. A reușit să mă convingă să urmez și eu aceeași facultate, spunându-mi “Hai, dă și tu la farma, îți dau eu cursurile și nu mai trebuie să mergi” .

Am început pregătirea și în următorul an am intrat. Recunosc că nu știam mai nimic despre această profesie, dar nici cât de grea e această facultate, dar vizualizam finalul: eu în halat alb.

Chiar dacă nu a fost ușor, îmi amintesc cu drag de laboratoarele de chimie, unde, deși terminasem un liceu de profil, am lucrat pentru prima dată cu substanțele. Era magie!

Laboratorul de chimie analitică era cel care ne asigura loc suficient în autobuz (hidrogenul sulfurat) și haine noi (ciorapi, fuste, pantaloni la fel de găuriți). Recunosc că biofizica mi-a mâncat neuronii, dar botanica îi antrena (chiar și acum îmi amintesc denumirea în latină a multor plante, cu toate că nu mai știu exact indicațiile terapeutice). Și da! Ne distram de minune!

2. Cu ce gânduri ai terminat facultatea? Care erau planurile tale când ai absolvit?

Am lucrat într-o farmacie comunitară încă din semestrul al II-lea al anului 3, așa că nu aveam planuri de absolvire. Era totul clar: farmacist în farmacie. Îmi plăcea foarte mult receptura, interacțiunea cu pacienții. Am învățat foarte mult de la două doamne asistente de farmacie. Multumesc, tanti Mia și tanti Țuțu!!!

3. Dacă ai avea această putere, ce ai schimba la percepția pe care oamenii o au despre farmaciști?

Ce tare mă enervam atunci când un pacient spunea “Hai, domnișoară, că și eu lucrez în comerț!” Acest lucru l-aș schimba. Farmacistul nu este vânzător comercial.

4. Dacă ar fi să definești într-un singur cuvânt profesia ta, care ar fi acela?

Imposibil să fie doar un cuvânt pentru a defini această profesie, această știință, complexitate, meticulozitate, umanitate, rabdare.

5. Ce mesaj ai pentru tinerii studenți la Farmacie?

Aveți încredere în voi! Această facultate v-a pregătit pentru orice ați vrea să faceți. VISAȚI, ÎNDRĂZNIȚI, SCHIMBAȚI!

 

Farm. Corina Bud

Reprezentant Medical,

Woerwag Pharma România

 

Dacă dorești să citești și alte interviuri cu persoane din domeniul farmaceutic sau să afli mai multe informații despre programul Wörwag STARt UP (dedicat studenților la Farmacie), accesează acum link-ul de mai jos.

CLICK AICI PENTRU PROGRAMUL WÖRWAG STARt UP