Interviu cu Farm. Alina Cobzaru

Farm. Alina Cobzaru

 

Reprezentant Medical

 

Wörwag Pharma România

1. Ce te-a atras la profesia de farmacist?

Bună tuturor! Numele meu este Alina și sunt farmacistă de 17 ani. Am ales Facultatea de Farmacie influențată de tatăl meu care, de când îl știu, a lucrat în farmacie 7 zile din 7. Primele amintiri pe care le am din farmacie sunt cele olfactive, acel miros inconfundabil când intri la prima ora a dimineții în farmacie, dar și cele gustative. Pe la 3-4 ani ajungeam singură la raftul cu Vitamina C și, înainte ca să-și dea cineva seama, terminam mai bine de jumătate de flacon.

2. Ce îți amintești din facultate? Care sunt cele mai plăcute amintiri? Dar cele mai puțin plăcute?

Am petrecut multe vacanțe printre borcane și etichete, însă cea mai faină experiență am avut-o în anul 3 de facultate, în practica de vară, într-o farmacie la țară. Pacienții îmi spuneau doamna Farma și am avut ocazia să trăiesc cea mai completă experiență de farmacist învățăcel.

De asemenea, îmi aduc aminte șocul pe care l-am avut în prima sesiune când la examenul de botanică am văzut cartea pe care trebuia să o învățăm în câteva zile! Un an întreg de studiu alocasem manualului de clasa a 9-a și atunci în câteva zile trebuia să citesc o carte de 3 ori mai mare! A fost primul șoc. Au mai urmat și alte provocări, însă au trecut toate și am rămas cu multe amintiri frumoase din perioada facultății și cu prieteni pe viață.

3. Dacă ar fi să definești într-un singur cuvânt profesia ta, care ar fi acela?

Consider că un cuvânt potrivit pentru a defini omul în general și farmacistul în mod special este ”perfecționare”. Eu cred cu tărie că prin profesionalism, empatie și cunoștințe solide, noi farmaciștii putem face o mare diferență!

4. Ce mesaj ai pentru tinerii studenți la farmacie?

În cei 5 ani de Facultate, vă sugerez să vă implicați în cât mai multe proiecte, să tatonați cât mai multe domenii de lucru, pentru că din fericire ariile noastre de competență sunt multiple. Acest lucru face Wörwag STARt UP – vă oferă o perspectivă extinsă asupra acestui vast domeniu farmaceutic și vă oferă posibilitatea de a vedea cu proprii ochi partea practică a acestei meserii frumoase și de a trăi propriile experiențe.

Vă doresc mult succes în această frumoasă carieră și vă recomand să căutați și să vă alegeți acea cale care vi se potrivește cel mai bine.

 

Farm. Alina Cobzaru

Reprezentant Medical

Wörwag Pharma România

 

Dacă dorești să citești și alte interviuri cu persoane din domeniul farmaceutic sau să afli mai multe informații despre programul Wörwag STARt UP (dedicat studenților la Farmacie), accesează acum link-ul de mai jos.

CLICK AICI PENTRU PROGRAMUL WÖRWAG STARt UP