Interviu cu Farm. Georgiana Pravăț

Farm. Georgiana Pravăț

 

Manager Regional de Vânzări,

 

Wӧrwag Pharma România

1. Cum ai luat decizia de a urma Facultatea de Farmacie?

Eu m-am hotărât să urmez cursurile Facultății de Farmacie în clasa a 10-a, pentru că eram fascinată de profesia mamei mele. Mi se părea o profesie nobilă, elegantă și de ce nu, una exclusivistă. Spun că este o profesie nobilă, deoarece ești permanent conectat cu pacienții. Sfatul farmacistului este extrem de important. Spun că este elegantă pentru că mediul în care se desfășoară profesia este unul plin de mister, frumusețe, dar și de precizie.

Facultatea a reprezentat pentru mine una dintre cele mai frumoase perioade din viață. A fost perioada în care am învățat foarte mult, a fost perioada de acumulări, de cunoștințe și implicare, dar și perioada în care distracția era pe măsură. Am amintiri minunate legate de profesori și de cei care m-au îndrumat; de cursuri și laboratoare. Ceea ce mă bucură cel mai mult este că am rămas prietenă cu mulți dintre colegii din facultate, chiar și după 20 de ani de la absovire.

2. Care a fost parcursul tău profesional după absolvire?

La terminarea facultății, urma să lucrez ca farmacist în farmacia în care mama mă aștepta cu drag să facem o echipă frumoasă împreună. În farmacie, am învățat cum să fiu aproape de cei care au nevoie de ajutor, am preparat rețete magistrale și elaborări. Am învățat că în farmacie trebuie să fii ca într-o familie, adică să îți pese mereu de cei care te caută și să le oferi cele mai bune soluții pentru ei. Am învățat practic că profesia de farmacist este mult mai complexă, pentru că farmacistul, pe lângă cunoștințele medicale, trebuie să aibă și cunoștințe de marketing, management, informatică, contabilitate, să fie un bun psiholog și, foarte important, să fie expert în comunicare.

După un timp, am decis să încerc și altceva, am fost atrasă de idea unei deschideri în alte direcții ale aceleași profesii. A apărut astfel dorința de a lucra într-o companie farmaceutică și am avut șansa să întâlnesc compania  Wörwag Pharma – o companie cu standarde foarte ridicate, cu profesioniști foarte bine pregătiți, dar în care oamenii au fost mereu în centrul atenției. Și un exemplu în acest sens este proiectul Wörwag STARt UP – unde studenții la Farmacie SUNT cei care ajung în centrul atenției.  

3. Spune-ne mai multe despre acest program. De ce este potrivit pentru studenții la Farmacie?

Voi, studenții farmaciști, sunteți cei care puteți transforma percepția uneori comercială a farmacistului în ceea ce sunt cu adevărat pentru comunitate: profesioniști bine pregătiți, a căror valoare este mult mai mare decât cea comercială. Profesia de farmacist este una foarte interesantă și complexă, cu multe valențe, cu multe căi de urmat după terminarea studiilor. Wörwag STArt UP este programul care deschide aceste căi pentru studenții la Farmacie. De aceea cred că este o mare oportunitate să vă înscrieți în programul Wörwag Start UP.

4. Cum ai sumariza ce înseamnă să activezi ca și farmacist?

Dacă ar trebui să definesc profesia de farmacist printr-un singur cuvânt, mi-ar fi foarte greu. Aș alege minim 3: știință, conștiință și empatie.

Îndemnul meu adresat vouă, studenților farmaciști, este să nu faceți niciodată rabat de la respectarea normelor de etică și deontologie profesională în detrimentul părții comerciale pe care se pune din ce în ce mai multă importanță și presiune. Într-o societate care se actualizează în permanență, și nu mereu în direcția corectă, vă doresc, dragii mei viitori colegi farmaciști, să rămâneți mereu onești cu cei din jur, să iubiți și să respectați profesia pe care v-ați ales-o!

Vă invit să vă alăturați programului Wörwag STARt UP, cu ajutorul testului Harisson Assessment să descoperiți ce este cel mai potrivit pentru voi, să continuați să vă dezvoltați, să vă puneți în valoare cunoștințele acumulate în facultate și să descoperiți ce alternative aveți după terminarea studiilor.

 

Farm. Georgiana Pravăț

Manager Regional de Vânzări,

Wӧrwag Pharma România

 

Dacă dorești să citești și alte interviuri cu persoane din domeniul farmaceutic sau să afli mai multe informații despre programul Wörwag STARt UP (dedicat studenților la Farmacie), accesează acum link-ul de mai jos.