Interviu cu Conf. Univ. Dr. Farm. Gabriela Tătărîngă

Conf. Univ. Dr. Farm. Gabriela Tătărîngă

 

Președintele Colegiului Farmaciștilor Iași

1. Care este rolul Facultății de Farmacie în dezvoltarea profesională a studenților?

Mi-am ales profesia de farmacist pornind de la crezul că munca trebuie să fie o plăcere şi dacă faci totul cu pasiune şi perseverenţă, atunci visul se transformă în realitate.

Ne construim profesia în jurul unor valori pe care le întâlnim în facultate, în viaţa noastră profesională şi care te învaţă cum să mergi înainte, pas cu pas, să nu renunţi.

Facultatea de Farmacie încearcă să găsească un echilibru între toate materiile studiate, astfel încât pe acest fundament să poţi fi tu ceea ce îţi doreşti din punct de vedere profesional, pentru că farmacistul are privilegiul de a avea o viaţă profesională foarte dinamică.

Cunoştinţele farmacistului sunt ca nişte piese de lego, foarte multe şi variate, iar pentru a fi bun în profesie trebuie să îţi dezvolţi abilitatea de a utiliza aceste cunoştinţe, de a îmbina în mod fericit teoria şi practica.

2. Cum îi ajută proiectul Wörwag STARt UP pe viitorii absolvenți ai Facultății de Farmacie?

Proiectul  companiei Wörwag Pharma, STARt UP, îşi propune ca dincolo de practica de specialitate oferită de curricula facultăţilor de farmacie, studenţii să vadă ceea ce înseamnă locul de muncă al unui farmacist, să înţeleagă adevărata valoare a profesiei alese.

Cu toţii, cadre didactice şi farmacişti, suntem responsabili pentru viitorul profesiei de farmacist şi ne dorim ca acest demers să completeze în mod fericit profilul studentului de la Facultatea de Farmacie, care trebuie să înveţe să fie deschis către oportunităţile acestei profesii plurivalente şi să aleagă ceea ce i se potriveşte cel mai bine.

Conf. Univ. Dr. Farm. Gabriela Tătărîngă

Președintele Colegiului Farmaciștilor Iași