“Călătoria eroului” – ședință de management (7 august 2020)

O cultură de leadership durabilă nu se naște după citirea teoriei din cărți, ci apare după ce caracterul și valorile unui grup se reflectă în acțiunile fiecărui manager și angajat.

În acest sens, în ultimele luni, am continuat programul de dezvoltare al managementului început de departamentul HR global. După feedback-ul inițial de 360 ​​de grade pentru managementul de vârf al grupului Wörwag Pharma, am implementat același lucru pentru managerii noștri regionali.

La începutul lunii august 2020, am avut ședința noastră de management. Am discutat rezultatele feedback-ului la 360 de grade bazat pe modelul Core Quadrant (pentru o evaluare colectivă). Am învățat cum să ne dezvoltăm punctele forte în loc să ne îmbunătățim slăbiciunile, cum să ne descurcăm în relația cu colegii și cu ceilalți manageri, care ar putea avea calități diferite, și despre capcanele care s-ar putea întâmpla atunci când o calitate de bază este exagerată.

După aceea, ședința noastră de management a continuat cu un training despre “Călătoria eroului” (Hero’s Journey). Eroii pe care îi admirăm din cărți sau filme ne inspiră chiar și în perioada de adult.

Eroii noștri au fost Spartacus, Sherlock Holmes, Margaret Thatcher, Elon Musk, Bill Gates, Vladimir Putin, Angela Merkel, Pope Francis, Janet Yellen, Mahatma Gandhi, Maica Tereza. “Călătoria eroului” a fost o bună analogie pentru cum să ne dezvoltăm abilitățile de leadership. La fel ca în viața personală, am învățat că profesia noastră ne cheamă la aventură, ne pune întrebări și suntem responsabili pentru răspunsurile pe care le oferim. În „aventura” noastră, întâlnim mentori, ajutoare și susținători, o mulțime de provocări și “abisul” - momentul în care totul se poate prăbuși.

Ședința a fost o reuniune plăcută de când ne-am văzut ultima dată ... după 7 luni de întâlniri virtuale. Vremea frumoasă, locația deosebită și starea noastră pozitivă au contribuit la o întâlnire de succes și la realizarea de planuri optimiste pentru sfârșitul acestui an „straniu” și primele idei pentru 2021.

Avem curajul să spunem „Da” acestei călătorii pentru îmbunătățirea abilităților noastre de leadership!