Workshop online despre feminitate și masculinitate

Când Soarele și Luna se întâlnesc…

Cuvintele de mai sus ar putea părea desprinse dintr-o carte, dacă nu ar fi reprezentat titlul unui workshop online cu două module prin care partenerii noștri de la ATU Consulting ne-au scos din rutină și cotidian.

Ne-a prins foarte bine să explorăm împreună aspecte vizibile și ascunse ale vieții noastre interioare și să înțelegem efectele lor asupra relațiilor cu ceilalți. Am scos la lumină lucruri poate nebănuite până acum sau pitite undeva într-un sertar al minții noastre. Am dat frâu liber curiozității și pasiunii pentru cunoaștere, în afara întâlnirilor de business și a activității de promovare a produselor din portofoliu. Ne-am deconectat total pentru câteva ore!

Szeréna Seer și Gavril Haba au fost gazdele noastre de la ATU Consulting, cu care ne-am mai întâlnit de multe ori de-a lungul timpului în cadrul teambuilding-urilor noastre sau a altor evenimente și training-uri. Profesionalismul de care au dat dovadă și felul lor cald de a vorbi ne-au ajutat în acest proces de autocunoaștere.

Energia feminină (Anima) și energia masculină (Animus) au fost subiectele din centrul discuțiilor. Aceste două tipuri de energii există în fiecare dintre noi dar în diferite proporții.

Primul modul al workshop-ului ne-a stârnit interesul cu prezentarea arhetipurilor de bază feminine și masculine, concepte dezvoltate de Carl Jung, un cunoscut psiholog și psihiatru elvețian al secolului trecut. Fiecare dintre noi am avut ocazia să ne recunoaștem în aceste arhetipuri și să vedem cum și cât de mult se manifestă în viețile noastre.

Al doilea modul ne-a purtat într-o nouă călătorie de conștientizare completată apoi de partea de integrare a unui arhetip “din umbră”. Am descoperit că aceste arhetipuri se manifestă în viața noastră atât într-un mod vizibil (“din lumină”), cât și într-un mod latent (“din umbră”).

Cu ajutorul unei tehnici de vizualizare, am fost ghidați pentru a integra un arhetip latent (“din umbră”) despre care am realizat că avem nevoie de el, însă nu știam că îl avem sau nu știam cum să-l facem parte activă din viața noastră personală și profesională.

Cu toții am ieșit câștigați din acest workshop online! Am descoperit că suntem mai puternici atunci când onorăm tot ceea ce suntem.