World Doctors Orchestra și Alexandru Tomescu

Ne face deosebită plăcere să vă anunțăm că susținem concertele caritabile World Doctors Orchestra, care vor avea loc în 25 mai în Cluj-Napoca și în 27 mai la București. Surpriza de anul acesta este participarea extraordinară a violonistului Alexandru Tomescu, care va încânta publicul cu acordurile viorii Stradivarius Elder-Voicu.

Miză socială: Rețeaua de Telemedicină în Epilepsie

Toate fondurile obținute în urma vânzării biletelor vor fi direcționate către Telemedicină în epilepsie. Proiectul urmărește înființarea de Centre de Epilepsie și Monitorizare EEG, prin achiziționarea și instalarea unor aparate pentru electroencefalograme în orașe care duc lipsă de asemenea aparatură.

Proiectul Telemedicina în Epilepsie a luat fiinta in  2016 din dorința sinceră a unor medici și a membrilor Cluburilor Lions din Cluj-Napoca de a ameliora calitatea vieții celor peste 300.000 de  persoane cu epilepsie din România. De atunci până în prezent a fost minunat să vedem cum s-au alăturat treptat tot mai mulți oameni, umăr lângă umăr, din orașe, profesii și cu preocupări diferite, cu scopul comun de a ajuta.

Rețeaua de Telemedicina în Epilepsie cuprinde în prezent 12 centre de epilepsie și monitorizare EEG în tot atâtea orașe din România. Medicii și asistenții tehnicieni EEG au fost implicați într-un program constant de pregătire și perfectionare în lupta împotriva epilepsiei. “Peste 22.000 de pacienți  din România au beneficiat deja de șansa la un diagnostic corect și complet al formei de epilepsie. 65% dintre pacienți au avut nevoie de modificarea schemei inițiale de  tratament, cu beneficii clare în scăderea numărului de crize sau a intensității crizelor epileptice” declară Dr. Bogdan Florea, fondator al rețelei naționale de Telemedicină în Epilepsie și director al Centrului de Epilepsie și monitorizare EEG din Cluj-Napoca.

Toate beneficiile rezultate în urma celor două concerte din luna mai 2023 în România susțin un proiect amplu Lions Club de Telemedicina în Epilepsie  - “Epilepsia fără frontiere”, cu impact enorm asupra calității vieții pacienților, proiectat pe perioada 2016-2030. Pentru un diagnostic corect al formei de epilepsie, alegerea medicației, monitorizarea evoluției sub tratament, controlul complicațiilor, este absolut obligatorie monitorizarea prin EEG.

Biletetele sunt disponibile pe:

BUCURESTI:  https://www.entertix.ro/evenimente/16448/world-doctors-orchestra-si-alexandru-tomescu-27-mai-2023-ateneul-roman-bucuresti.html

CLUJ-NAPOCA : https://www.entertix.ro/evenimente/16434/world-doctors-orchestra-si-alexandru-tomescu-25-mai-2023-casa-universitarilor-sala-auditorium-maximum-cluj-napoca.html