Cum aducem starea de bine în echipa noastră? Noi am încercat yoga corporate!

Yoga este o practică fizică, mentală și spirituală care poate aduce numeroase beneficii în mediul corporate.

Iată câteva dintre aceste beneficii:

  • Reducerea stresului și anxietății: Yoga poate ajuta la reducerea nivelului de stres și anxietate din cauza pozițiilor și exercițiilor care implică respirația profundă și relaxarea musculară.
  • Creșterea nivelului de energie și a concentrării: Practicarea yoga poate îmbunătăți fluxul de sânge și oxigen către creier, ceea ce poate duce la o creștere a nivelului de energie și concentrare la locul de muncă.
  • Îmbunătățirea stării de spirit: Yoga poate ajuta la eliberarea endorfinelor, ceea ce poate duce la o îmbunătățire a stării de spirit și a nivelului general de fericire.
  • Îmbunătățirea calității somnului: Practicarea yoga poate ajuta la relaxarea corpului și a minții, ceea ce poate duce la o îmbunătățire a calității somnului. Un somn odihnitor poate fi benefic pentru productivitatea la locul de muncă.
  • Îmbunătățirea relațiilor în echipă: Practicarea yoga împreună cu colegii de muncă poate ajuta la construirea de relații mai puternice și mai pozitive între membrii echipei.
  • Reducerea absenteismului: Practicarea yoga poate ajuta la reducerea absenteismului și a bolilor legate de stres, ceea ce poate duce la o mai mare productivitate la locul de muncă.

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le poate aduce practicarea yoga în mediul corporate. În general, yoga poate ajuta la îmbunătățirea sănătății fizice și mentale, ceea ce poate duce la o mai mare productivitate și fericire la locul de muncă.

Ne bucurăm fiindcă am avut parte de un program personalizat pentru Worwag Pharma România de yoga corporate sub forma unei clase de yoga predată de Andreea Cîra, Fondatoare Atman Yoga România, Instructor de Yoga și Psiholog în formare.

Yoga corporate sau yoga cu echipa de la muncă este o practică de yoga care este adaptată nevoilor și programelor companiilor și se desfășoară în locațiile alese de companie sau în spații dedicate activităților de relaxare, împreună cu membrii echipei. Aceasta implică adesea ore de yoga organizate de angajator pentru membrii echipei, fie într-un studio de yoga, fie în locația aleasă de compani, în timpul întâlnirilor strategice, teambuildinguri sau a reuniunilor anuale cu toți colegii.

Caracteristicile yoga corporate includ adaptarea exercițiilor și tehnicii la nevoile și problemele specifice ale angajaților de la locul de muncă. De exemplu, acestea pot fi adaptate la sedentarismul prelungit la birou, la poziții incomode de lucru, la probleme de postură și la stresul prezent la locul de muncă, stimularea stării de bine și dobândirea unor tehnici individuale de relaxare, conectarea cu propriul corp și emoții ș.a.

Beneficiile practicării yoga corporate includ îmbunătățirea stării de sănătate și de bunăstare a angajaților, îmbunătățirea performanței la locul de muncă și creșterea moralei și a productivității. Într-o perioadă în care promovăm starea de bine la locul de muncă, yoga împreună cu echipa devine o punte de învățare să renunțăm la munca pe pilot automat și să rămânem cu atenția în prezent, să fim mai conștienți de relația cu noi și astfel la relația cu ceilalți colegi și clienții noștri.

Ne pare bine să aducem această stare de yoga în cadrul evenimentului anual care ne reunește an de an la Sinaia și, în același timp, să aducem sănătate în rândul colegilor, printr-o activitate relaxantă.

În general, yoga corporate poate fi o metodă excelentă de a reduce stresul și tensiunea la locul de muncă, de a îmbunătăți relațiile și comunicarea în cadrul echipei, de a încuraja un stil de viață sănătos și de a crește nivelul de satisfacție și fericire în rândul angajaților.

Am încercat yoga corporate cu 50 de colegi din toată țara, iar Worwag Pharma România a arătat că are și de această dată curaj și flexibilitate să încerce activități noi și să învețe din fiecare experiență atât cât e de învățat pentru a duce mai departe în munca de zi cu zi!

Yoga unește și reunește părți din noi și părți din echipa noastră!