Lead Myself. Lead the Team. Lead the Business!

Trei componente imbinate in contexte adesea complicate si pline de incertitudine coexista intr-o organizatie preocupata de succes: sinele personal, echipa sub forma de grup mereu in schimbare si businessul in esenta sa, guvernat de indicatorii cheie de performanta.

Preocupati de aceste trei niveluri de evolutie in a sustine un proces organizational orientat spre satisfacerea nevoilor pacientilor si pastrarea unui climat organizational cu grad mare de satisfactie a membrilor, facilitatorii ATU Consulting au pregatit un program de training diversificat, adaptat provocarilor pe care echipa de management le traverseaza in aceasta perioada.

Colaborarea cu ATU Consulting reprezinta un parteneriat de lunga durata, astfel ca putem spune ca amprenta trainingurilor si experientelor de invatare livrate de-a lungul timpului de trainerii ATU isi pun amprenta asupra modului in care managerii nostri conduc organizatia si, mai ales, conduc echipe si se conduc pe sine.

Expertiza din zona de psihoterapie si experienta bogata in training a Gabrielei Hum si a lui Sergiu Maxim, reprezentantii ATU Consulting la aceasta intalnire de management, a adus bogatia intrebarilor puternice, a observatiei si a ascultarii active, care au scos la iveala atat punctele forte ale echipei care ofera directia spre obiective, cat si punctele de imbunatatit, atat de necesare in a le lua in vedere intr-un proces de schimbare continuu.

Dupa sedinta de management strategic si planurile discutate pentru a duce organizatia inspre o directie eficienta, avansata si rationala, a urmat etapa de training condusa de cei doi facilitatori.

Incalzirea a fost facuta prin exercitii care ne-au provocat in a iesi din zona de confort, folosind tehnici psihodramatice in punerea in scena a experientei individuale in cadrul companiei, dar si rolul si locul nostru pe care il resimtim in casa Worwag Pharma Romania. Tehnicile psihodramatice reprezinta o raritate in industria de training din Romania si ne bucuram de noutatea adusa in acest an de catre ATU Consulting. Alegerile din timpul exercitiilor, deloc intamplatoare, dar pline de umor, insotite de ghidajul adus de catre facilitatori, au oferit o perspectiva diferita a ceea ce reprezinta locul nostru in echipa si mai ales functionalitatea in cadrul sistemului de business din care facem parte.

Ziua s-a terminat completand mottoul partenerilor de la ATU Consulting, Training and Beyond, cu o drumetie de noapte la luna plina, care ne-a ascutit simturile si ne-a apropiat de metafora dualitatii dintre lumina si intuneric, regasita si in timpul clasei de yoga de dimineata, condusa de Andreea Cîra de la Atman Yoga Romania.

O noua zi de training a adus o noua perspectiva asupra „De Ce-ului” personal, regasit in filosofia de viata si de management a lui Simon Sinek, unul dintre cei mai titrati executivi ai momentului. Potrivit acestei idei, companiile sau liderii care incep prin a comunica DE CEul personal, inainte de a discuta „cum” si „ce” isi propun sa realizeze, au un impact mai puternic si mai durabil, atragand totodata alaturi de ei alti oameni cu un scop interior comun.

Pentru multi dintre colegii nostri a fost pentru prima data cand au participat la un exercitiu de autocunoastere cu scopul de a-si descoperi sensul profund din spatele actiunilor lor. Cu toate acestea exercitiul gandit si creat de formatori a adus claritate si a reprezentat un instrument eficient de lucru in aducerea intr-o zona constienta a actiunilor care stau in spatele unor nazuinte inconstiente.

Ziua de training s-a incheiat uitandu-ne la organigrama echipei, uitandu-ne la oamenii din echipa fiecarui manager si, totodata, la legaturile directe in osatura organizationala spre alti executivi alaturi de care putem compune macro-echipe si strategii de care sa beneficiem in mod comun, in diverse zone din tara.

Asumarea unui proces de invatare este atasata unui proces de schimbare, astfel ca ne-am uitat in mod realist si sincer asupra celor mai importante 10 caracteristici ale unei echipe de succes si am identificat punctele noastre forte, locul de unde gasim resurse in a sustine obiectivele comune. Am discutat si punctele de imbunatatit, cu promisiunea ca peste un an ne vom revedea pentru a ne uita la organigrama cresterii noastre, ca si companie, ca si echipe, ca si oameni.

Lasam sa se aseze tot ceea ce am invatat despre noi si despre locul fiecaruia in echipa, intelegand scopul liderilor care pot construi relatii mai puternice si loiale cu colegii si clientii nostri, contribuind la succesul pe termen lung al organizatiei.

Multumim ATU Consulting pentru ca ne ajutati sa ne dezvoltam!

Multumim fiecarui coleg in parte pentru implicarea in aceste activitati si deschiderea spre invatare continua!