Global HR Meeting

În zilele de început ale lunii noiembrie colega noastră Alina Iosif, HR Business Partener, a participat în Germania, la Boblingen, la Global HR Meeting. Evenimentul a reunit la sediul central al companiei colegii din departamentele de resurse umane ale Worwag Pharma Global.

În zilele de început ale lunii noiembrie colega noastră Alina Iosif, HR Business Partener, a participat în Germania, la Boblingen, la Global HR Meeting. Evenimentul a reunit la sediul central al companiei colegii din departamentele de resurse umane ale Worwag Pharma Global. A fost o întâlnire multiculturală, cu un grad ridicat de diversitate în pregatirea profesională a specialistilor veniți din diverse țări unde compania germană își desfășoară activitatea. 

 

Dintre subiectele discutate s-au numărat implicarea angajaților în procese active de atingere a obiectivelor operaționale, planificarea succesiunii profesionale ca strategie de dezvoltare a angajaților și managementul talentelor. S-a lucrat și pe modelul de construcție al unei culturi a învățării pentru a stimula feedbackul in-group și transferul de informație între departamente. Toate acestea au ca rol creșterea performanțelor organizației și asimilarea unor dinamici colaborative dintre angajați și diviziile din care aceștia sunt parte. 

 

Cele 4 stadii ale implicării angajaților se referă la elemente ce pun accent pe:

  1. creștere și modul în care colegii noștri pot crește
  2. munca de echipă și sentimentul de a aparține echipei și diviziei din care fac parte
  3. contribuția individuală și ceea ce oferă mai departe fiecare coleg
  4. nevoi de bază și ceea ce primesc angajații înapoi de la companie

 

În funcție de aceste elemente de implicare colegii din HR vor putea identifica segmentele pentru care comunicarea organizațională poate aduce îmbunătățiri. Nu putem vorbi de învățare fără feedback, iar oferirea de feedback angajaților reprezintă un barometru al progresului personal și al implicării, la finalul unor procese sau oferite pe parcursul fluxului de lucru. Totodată, asigurarea unui climat unde se cere și se apreciază feedbackul generează sentimentul de apartenență la grup. Iar grupurile în care opiniile colegilor contează, susțin noțiunea că fiecare poziție în parte din companie contează cu adevărat!

 

Provocările există în organizație și acestea adesea se rezumă la claritatea obiectivelor organizaționale, transmiterea direcției și scopurilor propuse tuturor colegilor. Acțiunea începe la nivel de stil de leadership și coboară în cascadă în întreaga structură organizațională. Aceste aspecte au fost identificare și discutate de colegii noștri specialiști în resurse umane care au luat parte la Global HR Meeting.

 

Așteptările în urma întâlnirii specialiștilor converg spre stabilitate, sustenabilitate și eficiență în muncp, dar și acțiuni care să dezvolte și susțină cultura și imaginea companiei. Flexibilitatea în fața schimbărilor, transferul de cunoștințe și experiență în companie și creșterea liderilor de viitor în acord cu strategiile companiei au completat structura discuțiilor de la evenimentul dedicat specialiștilor Worwag Pharma în resurse umane.

 

Modelul culturii de învățare în organizație a fost prezentat într-o formă personalizată structurii Worwag Pharma. Acesta conține trei niveluri, cu acțiuni diferite: senior management cu influență la nivelul întregii structuri a companiei, de unde se desprinde rolul de suport și comunicare, urmat de managementul de mijloc sau managementul echipelor unde acțiunea este de implementare și comunicare, iar nivelul de la baza piramidei culturii învățării conține nivelul individual al angajaților unde se întâmplă din nou implementarea strategiilor și conceptul de multiplicare a potențialului uman. Parcurgerea specifică a acestui model și strategiile naționale de management al resurselor umane va aduce mai multă claritate și ușurință în susținerea atingerii obiectivelor operaționale și strategice.

 

Alina consideră evenimentul ca fiind un start pentru a pune bazele unei echipe puternice de profesioniști în resurse umane pentru colaborări viitoare și mai ales pentru provocările din industria farmaceutică. Un sector economic aparte, unde atenția pentru oameni devine tot mai importantă în planificarea strategică a succesului.  

 

#WorwagPharma #GettingCloser #HelpingBetter #HR_Meeting