4 beneficii ale vitaminei D pentru sănătatea ta

Știai că vitamina D are beneficii pentru oase, inimă, sistemul imunitar și sistemul nervos?

Vitamina D este asociată în mod tradiţional cu sănătatea oaselor, însă studii recente arată faptul că rolul său în organismul uman este mult mai complex, fiind absolut esențială pentru menținerea sănătății fizice, cât și celei psihice.

Corpul nostru produce vitamina D odată cu expunerea directă a pielii la soare, însă stilul de viaţă actual, caracterizat prin desfăşurarea activităţilor cu precădere în spaţii interioare atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari, precum și utilizarea oricăror forme de protecție solară (haine, umbră sau loțiune cu SPF) reduc expunerea la soare.

Iată care sunt cele mai importante beneficii ale vitaminei D:

1. Beneficii pentru sistemul osos

Vitamina D asigură absorbția calciului și fosforului în organismul uman. Mai mult, susține sănătatea mușchilor și a dinților, previne fracturile, rahitismul, osteoporoza și artrita reumatoidă.

2. Beneficii pentru sistemul imunitar

Un alt rol extrem de important al vitaminei D este în menținerea unui sistem imunitar puternic și sănătos. Numeroase studii au demonstrat că vitamina D reduce riscul de apariție a răcelii și gripei și protejează împotriva afecțiunilor respiratorii.

3. Beneficii pentru sistemul nervos

Vitamina D asigură funcționarea normală a sistemului nervos, susține capacitatea de memorare, previne depresia, fiind în strânsă legătură cu starea de spirit și buna dispoziție.

4. Beneficii pentru sistemul cardiovascular

Vitamina D susține sănătatea sistemului cardiovascular. Este esențială în prevenția infarctului miocardic și a altor boli de inimă.

Ești curios să afli mai multe informații despre beneficiile vitaminei D pentru sănătatea ta?

Vitamina D este un biofactor esențial pentru organismul uman. Dacă vrei să afli mai mult detalii despre lumea miraculoasă dar discretă a biofactorilor (vitamine, minerale, oligoelemente), poți fii alături de noi în campania “Biofactori pentru sănătate”. În această campanie organizăm webinarii gratuite pe diferite teme legate de biofactori.

Profesor Emerit Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice și membru de onoare al Academiei Române vine alături de noi în această campanie dedicată atât profesioniștilor în domeniul sănătății, cât și pacienților și publicului larg.

Următorul webinar dedicat publicului larg este programat joi, 18 februarie 2021, ora 19:00 și va putea fi urmărit AICI. Investește în sănătatea ta și a celor din jur! Fii informat corect! Te așteptăm cu drag la webinar.

Dacă vrei să vezi înregistrarea primului webinar dedicat pacienților și publicului larg, te invităm să intri AICI. Mai mult, mai jos poți urmări spotul general al campaniei “Biofactori pentru sănătate”.

P.S. Te invităm să stai alături de noi pe parcursul acestei campanii educaționale pentru noi teme relevante și utile pentru tine. Ne poți urmări și pe rețelele noastre de socializare:

Facebook Wӧrwag Pharma România

Facebook Biofactori

LinkedIn

YouTube