Acidul alfa lipoic – rol important în sănătatea pacienților tăi

Ești profesionist în domeniul sănătății și vrei să afli mai multe detalii despre rolul acidului alfa lipoic pentru dezvoltarea ta profesională și pentru beneficiul pacienților tăi?

Te invităm să citești în continuare acest articol, în care vei găsi și link-urile de înscriere pentru un webinar gratuit dedicat profesioniștilor în domeniul sănătății în data de 6 mai 2021.

Aliat împotriva stresului oxidativ

Stresul oxidativ este definit ca dezechilibrul dintre nivelul crescut de radicali liberi de oxigen (RLO) şi nivelul scăzut de mecanisme antioxidante. Stresul oxidativ apare atât în condiţii fiziologice, precum procesul de îmbătrânire, activitatea sportivă, radiaţiile, poluarea, cât și în câteva condiţii patologice, precum cancerul, bolile neurodegenerative, afecţiunile cardiovasculare, diabetul zaharat, afecţiunile inflamatorii şi intoxicaţiile.

Un stres oxidativ crescut poate afecta structura celulelor și conduce la distrucţia ţesuturilor. Acidul alfa lipoic este însă un antioxidant universal puternic, care are rol protector și combate radicalii liberi, la nivelul tuturor țesuturilor din corp.

Acidul alfa lipoic și diabetul zaharat

Rolul principal al acidului alfa lipoic este de a acționa asupra stresului oxidativ atât intracelular, cât și extracelular, în special în patogeneza complicațiilor diabetului zaharat. Stresul oxidativ are impact în diabetul zaharat la mai multe niveluri, deoarece conduce la complicaţii microvasculare, macrovasculare, afectarea activităţii insulinei şi deteriorarea funcţiei celulelor β.

În ultimii ani, studii de specialitate arată că acidul alfa lipoic poate contribui la prevenția și tratamentul complicațiilor asociate diabetului zaharat, cum ar fi neuropatia diabetică.

În patologia neurologică, datorită multiplelor sale mecanisme biochimice, acidul alfa lipoic ar putea fi veriga terapeutică pentru afecțiuni neurovasculare, neurodegenerative sau neuroinfecțioase.

Ești curios să-ți aprofundezi cunoștințele despre acidul alfa lipoic?

Profesor Emerit Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice și membru de onoare al Academiei Române vine alături de noi în campania “Biofactori pentru sănătate”.

Luna mai este luna acidului alfa lipoic. Astfel, primul webinar al lunii este dedicat profesioniștilor din domeniul sănătății și se va desfășura joi, 6 mai 2021, începând cu ora 19:00.

Înscrierile la acest webinar pentru medici se fac AICIiar pentru farmaciști se fac AICI.

Investește în dezvoltarea ta profesională și învață de la cei mai buni! Pacienții tăi îți vor mulțumi.

Te invităm să stai alături de noi pe parcursul acestei campanii educaționale pentru noi teme relevante și utile pentru tine. Ne poți urmări și pe rețelele noastre de socializare:

Facebook Wӧrwag Pharma România

Facebook Biofactori

LinkedIn

YouTube