Clubul Oamenilor de Afaceri de Limba Germană din Transilvania de Nord (DWNT) a împlinit 10 ani de activitate

Clubul Oamenilor de Afaceri de Limba Germană din Transilvania de Nord (DWNT), la care Wörwag Pharma România a aderat în 2019, a sărbătorit 10 ani de activitate printr-un concert simfonic în stil nemțesc dedicat publicului român și celui german, în data de 16 ianuarie 2020.

 

Seara s-a încheiat cu Recepția de Anul Nou pentru membrii clubului, moment prielnic pentru ca aceștia să celebreze colaborarea germano-română și să facă networking. Această recepție, în 2020, a coincis cu cei 10 ani de activitate ai clubului.

Povestea DWNT a început în 2009, atunci când Ludger Thol, un neamț mutat în Cluj-Napoca, a pus bazele unor întâlniri lunare necesare pentru experți în căutare de soluții, veniți din Germania, Austria și Elveția, care să faciliteze acomodarea și gestionarea unor bune practici în mediul de afaceri local de la acea vreme. Prin sesiuni de consultanță, mediere și discuții cu specialiști care au adus valoare modelelor lor de business, întâlnirile s-au concretizat într-o asociație. Membrii ei au reușit să crească împreună, iar reușitele lor au adus un impact real asupra comunității în care s-au format.

Colaborarea dintre Germania și România atât la nivel de business, cât și cultural, a fost desăvârșită printr-un concert simfonic inedit. Young Famous Orchestra a susținut concertul “Wanderlust Symphonie” (“wandern”= a călători, “die Lust”= pasiune, dorință), care a adus spiritul german prin muzica lui Strauss, Mozart, Brahms, cât și Enescu și alți compozitori români, pentru a transpune, astfel, colaborarea culturală germano-română direct pe scenă.

Succesul clubului german se datorează apropierii de mediul de afaceri și comunitatea locală, astfel că “Wanderlust Symphonie” a venit ca un dar pentru publicul german și cel român, care co-există la nivel de business și cultural.

”DWNT apreciază respectul, acceptarea și implicarea comunității clujene, care stă sub semnul colaborării interculturale, a calității relațiilor consolidate între entitățile vieții publice și a celei private. Prin concertul susținut de Young Famous Orchestra, dorim să vă mulțumim pentru contribuția la realizările DWNT în regiunea Cluj și să sărbătorim zece ani de activitate alături de publicul atras de cultură germană într-o formă sau alta. Suntem mândri de ceea ce am făcut în acest timp, de la parteneriatele cu administrația și mediul de afaceri local, până la evenimentele oferite publicului larg. Suntem motivați să trecem într-o nouă etapă, într-o nouă decadă”, a declarat Ludger Thol, președintele DWNT.

Suntem onorați de faptul că facem parte din DWNT, ca putem contribui la succesul acestui club și la dezvoltarea mediului de business din regiune.

Mai jos puteți găsi câteva poze de la concert și de la recepție.