Ghid pentru persoanele cu diabet în perioada pandemiei de coronavirus

În contextul actual datorat pandemiei de noul coronavirus (COVID-19), viața noastră s-a schimbat în feluri în care nu ne așteptam, în special pentru persoanele cu diabet zaharat, care trebuie să fie de două ori mai atente la gestionarea bolii de bază, cât și să se adapteze acestor vremuri provocatoare.

Pentru a ajuta persoanele cu diabet zaharat să facă față pandemiei de noul coronavirus, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie și Boli Metabolice (“FRDNBM”) împreună cu Asociaţia Română de Educaţie în Diabet („ARED”), Federaţia Asociaţiilor Diabeticilor din România („FADR”), Asociaţia de Podiatrie, Societatea de Neuropatie Diabetică Neurodiab (”Neurodiab”) și Asociaţia Iniţiativa Pacientul 2.0. (“Pacientul 2.0.”) au pregătit un ghid dedicat acestei categorii de persoane.

Denumit “Ghidul pentru persoanele cu diabet în perioada epidemiei de coronavirus”, acest material prezintă ce are de făcut o persoană cu diabet în această perioadă (cum ar fi controlul glicemiilor, relația cu medicul, tratament, complicațiile diabetului). Mai mult decât atât, ghidul cuprinde și o secțiune de răspunsuri la întrebările pe care le au pacienții în aceste momente.

Societăți medicale, asociații profesionale și ale pacienților și-au unit eforturile pentru a realiza acest ghid, în beneficiul persoanelor cu diabet, pentru un management optim al aceste afecțiuni cronice. Ghidul a fost verificat de diabetologi și specialiști din România și reprezintă o sursă sigură și corectă de informare pentru persoanele cu diabet.

Wörwag Pharma România a sprijinit activ realizarea acestui material.

Ghidul se poate descărca de pe site-ul FADR dând click AICI.