Gimnastica picioarelor menține picioarele diabeticilor în formă!

WÖRWAG Parma oferă diabeticilor un serviciu nou, un material video cu exerciții de gimnastică pentru picioare.

WÖRWAG Parma oferă diabeticilor un serviciu nou, un material video cu exerciții de gimnastică pentru picioare.

Picioarele sănătoase sunt de neînlocuit. Cu toate acestea deseori acestea sunt trecute cu vederea. Chiar și în cazul persoanelor cu diabet. Însă tocmai aceste persoane ar trebui să fie atente la picioarele lor. Deoarece neuropatia diabetică, o distrucție nervoasă cauzată de diabet apare în primă fază la picioare, ceea ce poate duce la consecințe grave. Pentru a le contracara este important ca cel afectat să se preocupe de buna îngrijire a picioarelor. Exercițiile regulate de gimnastica pentru picioare contribuie la acest lucru.

Picioarele ne poartă prin viață - zi de zi. Însă le acordăm doar o atenție marginală. Cel puțin atât timp cât „funcționează“ și nu cauzează probleme. „Un comportament cu consecințe grave pentru diabetici.“ În special atunci când sensibilitatea picioarelor este deja afectată de o neuropatie diabetică“, după cum aflăm de la Annet Ulrich, pediatru și membru în consiliul de experți pentru diabetici, acești magicieni ai picioarelor. Leziunile, minore și majore, nu sunt identificate la timp. În același timp neuropatia poate duce la poziții greșite și supraîncărcarea greșită a picioarelor. Toți acești factori pot duce la complicații care contribuie la sindromul piciorului diabetic.

Cinci minute de gimnastică, zilnic, sunt suficiente!

Exercițiile de gimnastică pentru picioare ar trebui să fie obligatorii pentru diabetici - însoțite de o îngrijire atentă. În fond, acestea contribuie în mod esențial la menținerea sănătății picioarelor: Exercițiile îmbunătățesc circulația sanguină, întăresc musculatura, stabilitatea și protejează împotriva solicitărilor neadecvate. „Exercițiile adecvate în acest sens se pot integra fără prea mult efort în viața cotidiană“, conform celor afirmate de Vesela Topic, consultant în diabet și expert în domeniu. „Eu le recomand pacienților mei să facă exercițiile seara pe o canapea în fața televizorului.“

E atât de simplu: Descălțați-vă și întindeți și strângeți alternativ degetele de la picioare. Rotiți apoi gleznele alternativ, spre stânga și dreapta. Puteți încerca să ridicați o minge din hârtie de ziar cu degetele de la picioare. Și în cazul în care există deja limitări, încercați să faceți ceea ce este posibil. Un alt exercițiu presupune să vă așezați pe un scaun - fără să vă sprijiniți pe spate - și să ridicați alternativ picioarele și călcâiele.