Tu știi care sunt beneficiile magneziului pentru inimă și metabolism?

Știai că magneziul are beneficii importante pentru inimă și metabolism? Citește mai departe ca să afli care sunt acestea. În plus, te invităm la un nou webinar gratuit din campania “Biofactori pentru sănătate”.

Magneziul este al patrulea în clasamentul celor mai importante minerale din organism. Acesta participă în calitate de cofactor la peste 300 de reacții enzimatice. Astfel, magneziul este un biofactor esențial pentru buna funcționare a organismului uman, deoarece fiecare celulă din corp conține magneziu și are nevoie de el pentru a funcționa.

Din moment ce magneziul este atât de important pentru organism, dar și pentru că deficitul de magneziu este extrem de comun, iată mai jos două dintre cele mai importante beneficii ale acestuia:

1. Beneficii pentru sistemul cardiovascular

Studii recente în domeniul cardiologiei au demonstrat că magneziul este un mineral extrem de important pentru menținerea sănătătații mușchiului cardiac, având un rol important în activitatea electrică a inimii. Astfel, deficitul de magneziu poate fi responsabil de apariția tulburărilor de ritm cardiac.

Pe lângă contribuția adusă funcției cardiace, magneziul joacă un rol important și în reducerea tensiunii arteriale, prin diminuarea contracției si a spasmului vascular. Menținerea unui nivel adecvat al aportului de magneziu este inclusă în măsurile de schimbare a stilului de viață a pacientului hipertensiv, conform Ghidurilor de hipertensiune arterială internaționale. Și nu în ultimul rând, protejează vasele prin scăderea colesterolului din sânge.

2. Beneficii pentru metabolism

Magneziul ajută la reglarea nivelului de zahăr în sânge și are un rol însemnat în prevenirea diabetului zaharat. Studiile recente au demonstrat că diabetul de tip 2 a fost asociat cu deficitul de magneziu, iar riscul de a dezvolta această boală cronică este mai scăzut în rândul persoanelor care își asigură necesarul zilnic de magneziu. În plus, acest biofactor are și o contribuție majoră în procesul de transformare a zahărului în energie.

Ești curios să afli mai multe informații despre beneficiile magneziului pentru sănătatea ta?

Profesor Emerit Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice și membru de onoare al Academiei Române, va susține un nou webinar ca parta a campaniei “Biofactori pentru sănătate”, abordând un nou biofactor - magneziul.

Te invităm să participi joi, 22 aprilie 2021, ora 19:00, la webinarul gratuit dedicat publicului larg. Vei putea urmări live acest webinar gratuit pe pagina de Facebook Pacientul 2.0 sau pe Facebook Wӧrwag Pharma România și Facebook Biofactori.

Te invităm să stai alături de noi pe parcursul acestei campanii educaționale pentru noi teme relevante și utile pentru tine. Ne poți urmări și pe rețelele noastre de socializare:

Facebook Wӧrwag Pharma România

Facebook Biofactori

LinkedIn

YouTube