Tu știi dacă pacienții tăi se află la risc de deficit de magneziu?

Ești profesionist în domeniul medical și vrei să afli mai multe detalii despre deficitul de magneziu pentru dezvoltarea ta profesională și pentru beneficiul pacienților tăi?

Te invităm să citești în continuare acest articol, în care vei găsi și link-urile de înscriere pentru un webinar gratuit dedicat profesioniștilor în domeniul medical din data de 15 aprilie 2021.

Deficitul de magneziu

Implicațiile deficitului de magneziu pentru sănătatea umană au fost descrise începând cu anul 1934. De atunci și până în zilele noastre, magneziul este utilizat cu succes atât în prevenția, cât și în tratamentul a numeroase afecțiuni.

Deficitul de magneziu este asociat cu o serie de afecțiuni cronice și inflamatorii, printre care: boala Alzheimer, astmul bronșic, ADHD, rezistență la insulină, diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială, accident vascular cerebral, cefalee, migrenă și osteoporoză.

Simptomele clinice ale deficitului de magneziu depind de gradul de depleție al magneziului și pot fi nespecifice. Semnele precoce includ: pierderea apetitului, letargie, grețuri, vărsături, oboseală și o stare de slăbiciune.

Profilaxia și tratamentul deficitului de magneziu

O dietă echilibrată acoperă parţial necesarul de magneziu și diminuează riscul apariţiei deficitului de magneziu. În schimb, dacă necesarul de magneziu este crescut sau dacă s-a instalat deja un deficit de magneziu, trebuie urmat un tratament cu magneziu pentru a compensa carența.

Există multe tipuri de magneziu, diferenţiate între ele prin sarea de magneziu din compoziţie. Cele mai bune săruri de magneziu sunt cele organice (acetat, metionat, ascorbat sau orotat de magneziu), deoarece au o mai bună absorbţie şi eficienţă. Sărurile anorganice de magneziu (clorură, sulfat, oxid de magneziu) se absorb foarte greu în organism şi pot avea efect laxativ.

Ești curios să-ți aprofundezi cunoștințele despre magneziu?

Profesor Emerit Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice și membru de onoare al Academiei Române vine alături de noi în campania “Biofactori pentru sănătate”.

Așa cum v-am obișnuit, primul webinar al lunii este dedicat profesioniștilor din domeniul sănătății și se va desfășura joi, 15 aprilie 2021, începând cu ora 19:00.

Înscrierile la acest webinar pentru profesioniștii din domeniul medical se fac AICI, iar pentru profesioniștii din domeniul farmaceutic se fac AICI. Investește în dezvoltarea ta profesională și învață de la cei mai buni! Pacienții tăi îți vor mulțumi.

Te invităm să stai alături de noi pe parcursul acestei campanii educaționale pentru noi teme relevante și utile pentru tine. Ne poți urmări și pe rețelele noastre de socializare:

Facebook Wӧrwag Pharma România

Facebook Biofactori

LinkedIn

YouTube