[Webinar] Beneficiile silimarinei pentru sănătatea pacienților tăi

Ești profesionist în domeniul sănătății și dorești să afli mai multe detalii despre implicațiile și beneficiile silimarinei în patologia umană pentru beneficiul pacienților tăi?

Te invităm să citești în continuare acest articol, în care vei găsi și link-urile de înscriere pentru un webinar gratuit dedicat profesioniștilor în domeniul sănătății în data de 10 iunie 2021.

Silimarina

Silimarina este un extract obținut din Armurariu (Silybum marianum), cunoscut și sub denumirea de Ciulinul laptelui. Mai exact, silimarina este un complex de 7 flavonoglicani, cea mai relevantă pentru efectele farmacologice dintre aceștia fiind silibina. Recomandarea primară a silimarinei este legată de capacitatea sa de a stabiliza membranele celulare. În ultimii zece ani, au fost identificate prin cercetări experimentale și trialuri clinice și alte calități benefice ale silimarinei, cum ar fi: antioxidant, antiinflamator, imunomodulator și, recent, efect antifibrotic, respectiv de stimulare a regenerării hepatice.

Există diferențe între extractele de silimarină?

Există diferențe fundamentale între extractele de silimarină existente pe piață. În primul rând, un extract standardizat de silimarină este complet diferit de un extract simplu. În plus, există diferențe de standardizare între Europa, America și Asia. Farmacopeea Europeană conține cele mai riguroase criterii atât cantitative, cât și calitative.

Criteriul cantitativ se referă la cantitatea de silimarină și silibină pe care extractul o conține. Cel calitativ privește faptul că trebuie ca extractul să fie controlat chimic (să nu conțină pesticide, metale grele, micotoxine), controlat biologic (să nu fie contaminat microbiologic) și să fie controlat fizic și botanic. Respectarea acestor criterii descrise pe larg de Farmacopeea Europeană sunt vitale pentru ca un extract de silimarină să fie sigur și eficient la administrare.

Ești curios să-ți aprofundezi cunoștințele despre silimarină?

Profesor Emerit Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice și membru de onoare al Academiei Române este alături de noi în campania “Biofactori pentru sănătate”.

Luna iunie este luna dedicată silimarinei. Astfel, ultimul webinar al campaniei dedicat profesioniștilor din domeniul sănătății se va desfășura joi, 10 iunie 2021, începând cu ora 19:00.

Înscrierea la acest webinar pentru medici se face AICIiar pentru farmaciști se face AICI.

Investește în dezvoltarea ta profesională și învață de la cei mai buni! Ne poți urmări și pe rețelele noastre de socializare:

Facebook Wӧrwag Pharma România

Facebook Biofactori

LinkedIn

YouTube