[Webinar] Beneficiile zincului și vitaminei C pentru sănătatea pacienților tăi

Ești profesionist în domeniul sănătății și dorești să afli mai multe detalii despre rolul zincului și vitaminei C în patologia umană pentru beneficiul pacienților tăi?

Rolul zincului și vitaminei C în fiziologia și patologia umană

Zincul are un rol fundamental în sănătatea pielii, sinteza proteinelor, producerea de hormoni și echilibrul acestora, participă la susținerea masei musculare și la regenerarea acesteia. Mai mult, încetinește procesele de îmbătrânire a celulelor datorită efectului antioxidant și deține proprietăți antiinflamatorii.

Zincul contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar. Numeroase studii au demonstrat că zincul poate fi administrat cu succes în prevenirea și tratarea răcelii.

Printre multiplele funcţii ale vitaminei C se regăsește rolul major pe care îl joacă în sistemul imunitar. Vitamina C acționeză ca antioxidant, ajutând la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi. De asemenea, organismul are nevoie de vitamina C pentru a produce colagen. În plus, îmbunătățește absorbția fierului din alimente.

Zincul și vitamina C – biofactori esențiali pentru sistemul imunitar

Zincul asociat cu vitamina C contribuie la susținerea sistemului imunitar. Astfel, organismul poate să lupte mai eficient împotriva agenților externi nocivi. Având roluri complementare, acești biofactori cresc capacitatea de apărare a organismului și contribuie la menținerea stării de sănătate.

Există studii clinice care demonstreză că zincul și vitamina C acționează în reducerea duratei și severității simptomelor în cazul unor infecții virale sau bacteriene, în special în cazul “răcelii comune”.

Ești curios să-ți aprofundezi cunoștințele despre zinc și vitamina C?

Profesor Emerit Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice și membru de onoare al Academiei Române vine alături de noi în campania “Biofactori pentru sănătate”.

Luna martie, care este luna zincului și a vitaminei C, debuteză cu primul webinar dedicat profesioniștilor din domeniul sănătății, care se va desfășura joi, 11 martie 2021, ora 19:00.

Dacă ești medic, află mai multe detalii și înscrie-te AICI. Dacă ești farmacist sau asistent de farmacie, te poți înscrie AICI.

Investește în dezvoltarea ta profesională și învață de la cei mai buni! Pacienții tăi îți vor mulțumi.

Te invităm să stai alături de noi pe parcursul acestei campanii educaționale pentru noi teme relevante și utile pentru tine. Ne poți urmări și pe rețelele noastre de socializare:

Facebook Wӧrwag Pharma România

Facebook Biofactori

LinkedIn

YouTube